• 25 Kasım Adana

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 5 ay, 4 saat, 12 dakika, 47 saniye önce

İlk yarışında start problemine rağmen şahane koşan Sufihan benzer bir performansı kumda koşması halinde günün net favorilerinden. Aradan etkilenmeden dönebilirse Sky Wolf kalan grubun üzerinde bir kum potansiyeline sahip, mesafenin de 1400 olması şansını artırıyor.  İki at normal şartlarda yeterlidir.

 

Beraber koştukları son yarışlarında Noble Prıncess, Olcayın Kızı’na kolay hakim olmuştu. O yarış erkeklerin de olduğu, süratli bir koşuydu. Olcayın Kızı’nın virajda ve düzlük başında yapabildiği kolay ve süratli tempo çok işe yaramadı. Bugün daha dengeli bir grup ve yavaş gidecek bir yarış var, rakibini daha çok zorlayacağını düşünüyorum, iki atı ayırmayalım.

 

Anıl Baba ve Mıcho Maho Man’in tempoları yarışı bekleme atlarına uygun hale getiriyor. Mıcho Maho Man son yarışındaki sermayeli görüntüsü ve düzlük ortalarında grubu ayıran temposuyla, düzlüğe idareli gelebilirse yakın giderek de şanslı olacağını düşünüyorum. Favorim Taşkesen. Gallus, Sharpa gibi atlardan kurtulup kendi grubuna ve lehine gelişecek bir yarışa çıkıyor, ikiliyi bozmayacağını düşünüyorum. Ön grubun yıprandığı 1400 ve üzeri yarışlarda etkili gelebilen Vıkıng Man yarışın sigortası.

 

Kaba kuma daha uyumlu Alexandrapoli ve Adana kumundaki ilk yarışı ümit verici, kumun özel kısraklarından Dınah torunu  Asil Efe öncelikle yazılmalı. Yarış görüp fena koşmayan Just Fearless ve hafif uzun mesafeye rağmen, annesinden kum yeteneğini göstermeye başlayan Tamid beşinci ayağın kapalısı.

 

Komet bu gruptan farklı olduğunu net şekilde gösterdi. Biraz daha iç start çekebilmiş olsa günün en sağlam bankosu olurdu. Kocakaya’nın geri beklemeye meyilli binişini de hesaba katarak dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum. Çırak bugün kazanıra girecektir. Çimi daha iyi olsa da grubun uygunluğuyla Babadağınoğlu , süratli yarışlarda iyi saklanıp çok etkili kısa sprint yapabilen Bahar Sultan ve son yarışı fna olmayan Özayberk son ayak sıralamam.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 8,7

2.Ayak: 5,11,4,2,1,7

3.Ayak: 5,4

4.Ayak: 2,6,8

5.Ayak: 1,2,8,10

6.Ayak: 4,2,5,7,12

 
Cengiz Gürbüz