• 25 Mart İzmir

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 1 ay, 1 gün, 1 saat, 14 dakika, 34 saniye önce

Kovada’nın son yarışında Kovada ve yarışın en iyi bekleme atını yazmak şeklinde bir yöntem uygulayıp başarılı olmuştuk. Bugün de benzer bir mantık kurgulayabiliriz. O yarışta kaçak olarak Doğuhan vardı, bugün Güngör Ağa var. Doğuhan, jokeyi ne kadar uğraşırsa uğraşsın Kovada’dan numarayı alabilecek sürate çıkamıyor. Dolayısıyla Kovada, Doğuhan’ın yanında kendi yarışını koşmayı başarmıştı. Güngör Ağa’nın Doğuhan’dan farkı , ısrar ederse Kovada’yı çok net şekilde bozabilecek olması. Yarış Güngör Ağa’nın jokeyi Baguç’un niyetine göre şekillenecek olmakla birlikte, Kovada’nın son yarışındaki kolaylığı yakalayamayacağını düşünüyorum. Yine de Kovada  yazmadan oynamak doğru değil.

Catch Money sezon başındaki durumunda olmasa da bu grubu geçecek gücü taşımaya devam ediyor. Güngör Ağa – Kovada kapışması durumunda yarışın en güçlü ismi Catch Money olacak.  İnişli çıkışlı devam eden Vanlımaho, Şahpazlı arkası bir önceki ikinciliği kadar koşabilirse kesinlikle iddialı olacak.  Düşük bütçeli oyunlara Kovada, Catch Money, Vanlımaho üçlüsü risk edilebilir.

Gerileme döneminden bir anda çıkış yapabilen Dökerbey, iyi durumdaysa yakın bekleme yarışıyla da etkili olabilen Güngör Ağa, grubuna dönen Velihtım ve bir iki rakibi eksi koşarsa Kırtoprak şanslı olabilecek diğer isimler.

 

Urla Zamanı ve Hardrıdge ile kumda kalitesini göseren Elusive Ridge, en güçlü yavrusunu biraz daha potansiyelli ve kısrağa bir şeyler katabilen Win River Win’den vermiş gibi görünüyor. Urla Zamanı’nın taylık dönemi şimdiki haline göre çok daha etkiliydi. Hardidge’de Yonagsuka’nın karakteristik özelliği olarak mesafe ve kendini geliştirememe sorununu görmüştük. Elusive Ridge ve Yonasuska dominant özelliklere sahip, benzer tipte yavrular verdikleri için kağıt üzerinde uyumlu görünüyorlar, Hardridge de kesinlikle kötü bir tay değildi; fakat Yonaguska yavrularının berlirli bir pist ve mesafe aralığında kalıp, sadece kum süratiyle etkili olmaları Hardrigde’in gelişimini sınırlandırmıştı. Bu noktada Win River Win eşleşmesinin Alpdağı’na mesafe ve yetenek olarak daha üstün nitelikler katacağını düşünebiliriz.  Uygun grubu yine geçeceğini düşünüyorum, ilk bankom Alpdağı.

 

Beraber oldukları son yarışlarında Erhan Yavuz’un Bedwulf’u hiç çözemediğini gördük. Baştan sona sinir bozucu şekilde yarışı yavaş götürmeye çalışıp Bedwulf’un kazanabilmesini sağlayan özelliklerini kullanmayı beceremedi. Bedwulf virajın ortalarındaki süratiyle aldığı avansı sonuna kadar etkili şekilde koruyabilmesiyle gücünü gösteren bir at. Mesafe ne olursa olsun belli noktadan sonra mutlaka yürümeli.

Bugün mesafe ve grup Bedwulf için çok daha uygun, The Last Legend, Gold Foot’u geçmiş olmasına rağmen bir kaba kum atı değil. İzmir kumunu Kocaeli ve Bursa’ya bir tık daha kötü koşacağını da düşünebiliriz. Erhan bu sefer aynı hatayı yapmayıp Bedwulf’u gerçek tempsuyla yürütecektir, son yarışındaki kötü binişini mesafe olayını aşırı sorun etmesine bağlıyorum. Aksi halde antrenörü Ersan YAvuz da olsa bir daha Bedwulf’u göremez. İkinci bankom Bedwulf.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6,7,3,,5,2,4,8

2.Ayak: 3,2,1,4

3.Ayak: 4

4.Ayak: 1

5.Ayak: 4,2,1,5,3

6.Ayak: 1,6,9,10,2,3


Cengiz Gürbüz