• 25 Mayıs Ankara

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 10 ay, 4 hafta, 2 gün, 16 saat, 53 dakika, 26 saniye önce

Ankara’da zorlu bir program var, pistin durumuyla birlikte belirsizlik iyice artmış durumda. Boş koşular için DuelloKaraçelik çiftesiyle sermaye çıkarmayı deneyebiliriz. Karaçelik 1200’ü her mesafeden etkili koşuyor, Gökyüzü’nü bu sahada bir parça da olsa eksik koşacağını düşünüyorum.

 

İlk koşuda Güvenağa’nın süratini sonlarda bastırabilecek iki tay gözüme çarptı: Sümerli ve Yahyababa. Üç atla bu yarışı risk edebiliriz zira diğer yarışlardan ziyade bu koşu bana daha temiz görünüyor.

 

Meleközge ilk çim koşusunda tam hazır olmamasına rağmen başarılı bir sınav verdi. O koşudan sonra düzenli çalışmış görünüyor, ilk keza bu denli hazır şekilde bir hedef yarışı koşacak. Annesi Simpatica’dan ötürü piste de en uyumlu taylardan biri olacağını düşünüyorum, favorim olmakla birlikte alternatif banko olarak da değerlendirilebilir. Sınıf bir anneye sahip Life İs A Party son koşusu gibi sahada olacaksa pisti de lehine çevirebilir. Bumerang çok kabiliyetli bir orta mesafe atı, kuru çim olsa çok önde önermeyi düşünüyordum ama bu şartlarda vazgeçtim. Yine de yarışın en iddialı isimlerinden biri. Anatolian Pearl sprint kabiliyetli üst düzey bir kısrak ama bu sahada ne kadar yürüyebilir? pist durumu en çok onun için soru işareti. Hopeful bu sahayı da koşacaktır, Altınbaşak net bir orta mesafeci, Selim kesinlikle bekleyerek binecektir, kazanabilir. Çimde çok inandığım Layd Lion’dan çok kötü şekilde koşulmasına rağmen bugün de vazgeçmiyorum.

 

Bankom Dıstant Shining. Halis, Distant Shining’i kazanbileceği iki yarıştan etti. Geçen sezon bütün düzlük kapanıp kazanan atla iki boy geride bitirmişti, son koşusunda Oğlum Berat’ın geleceğini bile bile atı son iki yüzde boşaltması hataydı. Eküri Halis’te Halis de atta ısrar ediyor. Genel olarak kolay bir yarış değil, beklediğimden de fazla favori çıkmış ama tercihimi değiştirmeyeceğim. Distant Shining dikkatli izlenirse yarış içinde sertlik yapıyor ve bu da düzlük performansını olumsuz etkiliyor. Orta mesafe, süratin üzerine sprint yapıp koşmak bence Dıstant Shinig’in daha etkili yapabileceği bir şey. Bugün Cheri Cher Lady, Last Shadow, Nestor gibi atlar yarışı kademeli şekilde hızlandıracak, Cheri başta diğerleri düzlük başı yürüyecekler. Distant’ın daha kolay, iyi yerde bekleme şansı var. Halis’in bu kez kapanmamak için ekstra konsantre bineceğini düşünüyorum. Saha da bence Distant’a çok uygun. Kolay olmasa bile kazanmasını bekliyorum.

Bol şanslar…

 

1.Ayak: 1,7,9

2.Ayak: 12,,10,6,3,8,2,9

3.Ayak: 4,2,1,6,3,5

4.Ayak: 7

5.Ayak: 1,8,9,3,7

6.Ayak: 3,10,5,6,7,9,8


Cengiz Gürbüz