• 25 Mayıs Ankara ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 3 hafta, 4 gün, 37 dakika, 48 saniye önce

Oyun biraz fazla büyüyecek olsa da, son yarışını tekrar izleyip hayran kaldığım, Mantarcı'nın oğlu Eniskerem'i yazmadan edmedim. Gerekirse Akaltay yerine o düşünülebilir.


Beyaz Bulut ve Arsen Lupen
’i ayırmıyorum. Arsen Lupen muhtemelen çok önde çıkar ama Beyaz Bulut bugünkü gibi boş kaldığı her yarışında tehlikelidir.

 

Domaniç’i çok tutuyorum. Burgaç ve Pilevneli’nin birbirini bozacağını düşünürsek ( ikisinin de kaçmaktan başka şansı yok ama Burgaç Kocakaya’dan dolayı iki gitmeyi deneyebilir ) grup içinde, Batmanaslanı da dahil mesafeye en yatkın at bence Domaniç.  Cazip tekle başlamayı sevenler, yedili deneyecekler risk edebilir. Kapalısını, özellikle Batmanaslanı ve Altunsaray gibi yarışın önde tutulan atların uzununa güvenemediğimden çok at tutuyorum, sıralamam şablonda.

 

Rubıcon ve Rocket Man hem form durumu ve uzun çim kalitesi olarak grubun çok önündeler, Rubicon daha şanslıdır. Yarışın şanslı olan tek cazip atının Quadis olduğunu düşünüyorum. Zeus’un bozuk start çıkışıyla Quadis önde çok kolay kalır gibi görünüyor, erken sıkıştıran olmazsa yarış sonuna kadar gelebilir.

 

Bu grubun net bir favorisi yok, Lady Tulpar – Prıncess İzabel ikilisi birbirlerine çok yakın yarış koşuyorlar. Akandasu da bunların asla gerisinde değil ve bence Ankara’nın ağır kumunu Adana’ya göre daha iyi koşacak.  Çimde hiç yürümeyerek bizi iyi bir altılıdan eden Azracım’a Ankara kumunda dikkat etmek lazım. Yarışın yavaş gidecek olmasıyla Dance şanslı olabilir, Rumet’i de yazıp kapatalım.

 

Akarnejat yine favori ama çimde zaman zaman ciddi potansiyel gösteren Koşanağa ve ilk çim yarışının düzlüğünde baya diri görünen Akaltay’ın Akarnejat’ı zorlayabileceğini düşünüyorum. Burası üç at bende yeterli.

Babaemir’i uzununu beğenmediğim için eledim.

 

Deaucalıon kazandığı Maiden yarış dahil bu kadar uygun grupla ilk defe koşacak.  Performans anlamında rakip olabilir görünen sadece American Billion var ama onun da mesafede net  olarak eksildiğini düşünüyorum, kilo problemi de var. Diğerlerini zaten Deaucalıon yarış yapmadan geçmelidir. Bankom.

 

Kısa kumda, aşırı farklar olmasa da grubun en iyi atı Ninoşun Oğlu. Son yarışını görmezden gelerek çok sevdiği Ankara kumunda net favori tutuyorum. Kısayı da en az uzun kadar ( bence daha iyi ) koşabilen Sibiryalı mutlaka yazılmalıdır. Taşçı Pehlivan, Şafak Vakti, yarış gören, Sadettin’in tarzına çok uygun Gökkurt ve günündeyse kısa kumda en az bunlar kadar koşabilen, 800/55 işiyle Baba İhsan  dörtlüsü son tercihlerim.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 7,,4,5,8,1,3

2.Ayak: 5,7,4

3.Ayak: 4,9,1,6,8,3

4.Ayak: 2,1,5,7

5.Ayak: 2

6.Ayak: 3,4,6,5,10,7

 

Yedili Ganyan

1,2  / 7 / 5,7,4 / 4,9,1,6,8,3 / 2,1,5,7 / 2 / 3,4,5,6,10,7

 
Cengiz Gürbüz