• 25 Mayıs İstanbul ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 11 ay, 22 saat, 42 dakika, 44 saniye önce

Beşinci ayağa Blanegirl ( 7 ) eklenmiştir:



Orijin değerlendirmesinin en belirleyici olduğu yarış grubu içerisine uzuna ilk defa çıkan İngiliz dişilerini rahatlıkla dahil edebiliriz. Mesafede performans arttırabilmek az sayıda ingiliz dişisinin yapabildiği bir şey ve iyi yapanı da ciddi fark yaratıyor. Bu girizgah doğrultusunda ilk ayakta öne alıp tek yazdığım tay DİABOLİK oldu. Üçlü döneminde Diabolik’teki çıkış ilk sentetik yarışıyla gözüme çarpmıştı. Makambo’yu geçtiği son 1400 yarışıyla bunun sonuca da yansıdığını gördük. Sadlers Wells kızı Dance Solo, Diabolik’ten önceki taylarında tam anlamıyla göstermese de mesafe anlamında baskın bir anne. Tamamen lehine dönük şartlarda alt gruba inen Diaboik’in kazanacağını düşünüyorum, bankom.

Rakiplerine bakalım, Country Reelleri zaten bu mesafede direkt eliyoruz. Queen Leonassa’nın mesafe gücü çok sınırlı. Şirince son yarışında bankomuzdu ve çok kolay kazandı. Mesafeyi Diabolik kadar koşamayacağını düşüncesiyle eledim.  

 

Baybaşkan’ın favoriliğini hiçbir zaman güvenilir bulmuyorum. Sprint mesafesi uzun fakat sprint hızı yavaş bir at, bu noktada rakiplerin kalitesi kadar yarış gidişine göre de başarısı artıyor veya azalıyor.  Favorim olmakla birlikte tekim değil, Agf tablosunda da Piano Sonata arkası yarışına rağmen çok güvenilmediğini görüyoruz.

Stallion Falcon öne en rahat düşebildiği 2100 start çıkışında mutlaka iyi koşacaktır, kesinlikle yazılmalı. Uğur’un sermayeli binişiyle Mortodela, Kocakaya’ya uygun stiliyle Depository, sezona iyi başlayan Win For Me, sorunlu olduğu anlaşılsa da kalitesiyle Hosli ve yumuşak piste yatkın bulduğum Grey Cloud şans vereceğim diğer isimler.

 

İlk yarışı harika olan Cihangül’ü mutlaka yazıyoruz. İnvincible Son ve Cut Clear kızı Darga eşleşmesi hakkını veren bir tay üretmiş, favorim. 800 metrede çabukluk yapamadığı için biten yarışa gelen Maccihato, iki yarışının da en dikkat çekici ismiydi. İki yüz metre uzayan mesafede etkisi artacaktır. Seri yapısıyla Zillion ve Asyoka ikilisiyle kapamış oluyoruz.

 

Mira Mira ve Gürdemirkır ikilisiyle kapalı bir yarış olduğunu düşünüyorum. Özellikle Gürdemirkır’ın son kum yarışını ölçü almayalım. Şahane çim pedigrisi ve ilk yarışında bunu gösteren bir performansı var, gücü de bu gruba yetecektir. İzmir’den gelmesi baya baya aldatıcı olmuş görünüyor.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4

2.Ayak: 1,5,6,7,8,3,2

3.Ayak: 5,7,10,4

4.Ayak: 4,7

5.Ayak. 4,1,8,2,10,9,7

6.Ayak: 5,1,2,4,3,7

 
Cengiz Gürbüz