• 25 Ocak Adana

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 3 ay, 21 saat, 33 dakika, 48 saniye önce

Doğu yarışlarından tanıdığım Gölteğis bu mesafenin atı olmakla birlikte Adana pistinin dengeli temposunda bir tık daha yukarı çıkabilirse geçebileceği bir grupla koşuyor. İlk altılıya risk edip tek yazacağım.

Buram buram kalite kokan son yarışıyla Luna Lovegood sadece bu gruba değil herhangi bir Adana yarışında dişilere geçilmesi çok zor, ikinci bankom.

 

Güneşi Gördüm Agf sıralamasına, yarış gidişine, mesafeye bakılmaksızın bu atların yanında net favoridir. Günpınar tempo yaparak kazandığı son koşusunda üstüne gidilmesine rağmen her yerde temposunu koruyarak sınıf bir mesafe, tempo performansı ortaya koydu. Bu yaş grubunda uzun mesafede geriden gelebilmek kolay değil, Günpınar’ın tempo kalitesi bu grupta da fark yaratacaktır zira temposunu bozacak isim olmadığı gibi startı da çok iyi. Son olara yine mesafeci bulduğum Taşeron yazacağım.

 

Palawan 1200’e düşen mesafede kazanmaya çok yakın. Beceriklihan’a geçilirken son yüz elliden itibaren hakim olmuş sonrasında rakibinin direncine dayanamamıştı. Bugün sprint yarışına düşen mesafede, yine Karafırat ile birlikte koşan ve numarayı kolay alma şansı olmayan Beceriklihan’ı geçeceğini düşünüyorum. Net favorim.

Rakibi bence bugün Beceriklihan değil Karafırat ve Adana pistine alışmış görünen, ideal mesafesini koşan Fast Navy.

 

Ateşbibi hem mesafe hem 1500 start yerinin rakiplerine etkisi bakımından her şeyin lehine olduğu bir yarış koşacak. Aşemez 1500’ü dışarıdan çıktığı hemen her yarış yer tutmakta güçlük çekiyor. Çabukluğu olan bir at değil ve Aşemez’in özellikle bu tip mesafelerde sonuç alabilmesi için iyi yer tutması çok önemli. Bu şekilde Ateşbibi’yi geçebileceğini sanmıyorum. Artuku’nun Pirsus varken gerçek Artuklu gibi koşması oldukça zor. Sonuç olarak Ateşbibi de banko seçeneklerinden bir tanesi.

Ters sonuç arayanlar Pirsus’u değerlendirebilir. Artuklu’nun iyi başlamaması durumunda bomboş kaçabilir, bu şekilde yakalanması kolay olmayacak. Şans da biraz yardım ederse neden olmasın. Bildenhan’ın sezon başı İzmir’de kazandığı açık yarışı unutmayalım, start çıkışı sonucu direkt etkileyebiliyor.

 

İmkanı olanlar Balüzümlü’nün yanına İki Demirkır’ı yazıp daha sağlam ve cazip geçebilir zira İki Demirkır Urfa’da bekleneni vermese de orijin özelliği ve görüntü itibarıyla 1200’cü havası var. Geçen sene Ankara’da koştuğu 1500 kum yarışını mesafe kısa olsa en kötü ikinci bitirirdi ve grubun tabelasının hepsi bu atları geçebilecek sınıfta.  Urfa yarışları aldatıcıysa, Adana pistiyle at kendi gücünü koşacaksa tehlikelidir.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 5 ( Golteğıs )

2.Ayak: 3 ( Luna Lovegood )

3.Ayak: 2,1,4,3,5

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 7,8,2

2.Ayak: 6,,2,4

3.Ayak: 2,3,7

4.Ayak: 5,,4

5.Ayak: 8,3

6.Ayak: 14,5,7,8,2,4,13,10,12,15,16

 
Cengiz Gürbüz