• 25 Ocak İstanbul

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 3 gün, 16 saat, 47 dakika, 9 saniye önce

Sentetik piste bakım yapıldığı ve galop derecelerinin 2 – 3 saniye gerilediği yönünde bilgiler var,  o yüzden biraz Kocaeli kumu gibi düşünerek çalışmak lazım gibi geldi bana. Sentetiğin normal ve ağır hali olmak üzere iki oyun vereceğim. İmkanı olanların ikisini birden değerlendirmesinde fayda var. İlk ayağı izleyip pistin son halini gördükten sonra bir beşli de çıkarmayı düşünüyorum, vakti olanlar siteye göz atabilir.

 

Alemin Kralı’nın pistin her iki haline de uyum sağlayacağını düşünüyorum, malum Turbo’nun yavrusu,  ikinci annesi İnciçiçeği’nin de Altunsaray, Diranşan gibi kumcu ve üst düzey yavruları var, grubun da uygunluğuyla epey şanslı görünüyor. İzsoy’un da ağırlaşan kumu çok seveceğini düşünüyorum, anne kardeşlerinin neredeyse tamamı kuma yatkın isimler ki görüntü olarak da kumu sevecek bir hali var.

Günçaldı yavaş yavaş kendini buluyor, onu da yazalım mutlaka. Raci için pistle ilgili tereddütüm var ama yazılmalı tabi. Zaman zaman çok koşan Korik son tercihim.

Gülenyüz’ü hafif uzun mesafeden, Hopa Beyi’ni de Taşova’dan dolayı boş kalamaz diye düşünerek eledim.

 

Şahinter harika duruma geldi ama hem pistle ilgili hem de Tulyarbaba’nın boş kalacak olmasından dolayı çekincelerim var, o yüzden tek bırakmak istemedim. Tulyarbaba son  yarışına oranla bu sefer daha kolay öne gelecektir, başka kaçak yok, pistin durumunu da düşünürsek epey şanslı görünüyor. Oğlum Baran Gökkale ile foto olurken çok iyi göründü, yetenekli bir at, onu da mutlaka yazalım. Son tercihim, kilosuna rağmen uygun gruba çıkan Budakhan.

Demircenk’i pisti durumundan Olgunbaba’yı start probleminden eledim.

 

Tree Valleys yavrusu Acquapura’nın pistle ilgili sorun yaşayacağı nerdeyse kesin ama tam mesafesinde ve çok uygun grupta ne kadar geçiliri var onu kestiremiyorum açıkçası.

Kuma yatkın görünen pedigrileriyle Lusınga ve ikinci anne Pearl etkisiyle Hanım Ağam ikilisini yazıp üçüncü ayağı iki cazip plaseyi de ilave ederek geçiyorum.

 

Rebell Yell gruptan çok farklı bir uzun mesafe potansiyeli olmasına rağmen ağır kuma hiç yatkın bir pedigrisi yok, yine de muhtemelen kazanır ama imkanı olanların Timsal ve Summer Pictures ikilisini de yazmasını öneriyorum.

 

Banko tercihimi Agah’dan yana kullanıyorum. Agah bu çok zayıf grupta uzun mesafe ve ağırlaşan pist koşullarını becerebilecek tek tay gibi görünüyor. Bu sezon her yarışında az da olsa gelişim gösterdi,  Karayağız/Tıgrest Lıght çaprazı pedigrisi de grup için oldukça tatminkar.

Rakiplerine bakalım, Örümcekbey’in Kocaeli ve İzmir kum performansı berbat, Karazindan’ın da bu pisti sevmeyeceğini düşünüyorum, Uçanşah son yarışında hafif kıpırdasa da biraz daha zamanı ihtiyacı var gibi görünüyor.  Bu şartlarda Agah’ı risk edebiliriz.

 

Son ayağın beş – altı atla kapalıya yakın hale geleceğini düşünüyorum, plaselerin ciddi şansı var, mümkün olduğunca kısmadan aynı şekilde geçmenizi öneririm.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,2,5,7,4

2.Ayak: 5,4,12,2

3.Ayak: 1,3,5

4.Ayak: 3,1,6

5.Ayak: 1

6.Ayak: 2,12,11,10,3,4,14

 

Pistin normal haline göre olan kuponda Aquapura ve Rebel Yell’i tek yazıp tabelaya Örümcekbey ve Saltukcan ilave edebiliriz.