• 25 Şubat İstanbul

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 ay, 3 hafta, 6 gün, 2 saat, 32 dakika, 57 saniye önce

Aslanağzı, Yağızınoğlu ve Lira Lira çok denk güçteler, tempoya, tuttukları yere, yarış içindeki anlık değişkenlere göre kimin geçtiği değişebiliyor, ayırmayalım. Hıdden Jewels bu grubu bir defa geçti ama ben bu üçlü ayarında olduğunu düşünmüyorum, yine de bugün ön gruba kolay tutunma şansı var ki bu şekilde daha etkili olabiliyor. Khor Khalba’yı da benzer sebepten yazıp ilk ayağı hafif riskli şekilde geçiyorum.

 

My Baboş’un hem yarışları hem tecrübesi grubun önünde, kazanmaya çok yakın görünüyor. Haurun hariç diğer tayların az çok potansiyelini kestirebildiğim için My Baboş’un gerisinde olduklarını düşünüyorum.

Haurun’un annesi Slams Legend üretken bir kısrak, Legend Of Caria’yı zaten biliyoruz, diğer tayı Maraca da geç koşmasına ve Bold Pilot gibi çok vasat bir babaysa sahip olmasına rağmen Afrikaya Bakan, Fantastıc Lero gibi atlarla foto olmayı başarmıştı ki çabuk ayaklı yetenekli bir kısrak olduğunu hatırlıyorum.  Bir daha da koşamadı zaten. Sonuç olarak Haurun’un grubun önünde bir pedigri potansiyeli var, idmanını da beğendim, My Baboş’un yanına yazacağım tek tay olacak.

 

Akçeşme kaçmaya başladıktan sonra değişti, arap atlarında bunu sık sık görmeye başladık. Oğlum Ege, Madrabaz benim aklıma gelen en göze çarpan örnekler. Arap yarışlarında tempo olayının jokeylerin çoğu tarafından çözülemediğini düşünüyorum. Hangi at ne tempolarda kaçarsa bitirebilir, hangi grupta durur, hangi grupta durmaz bunların çoğu bence kestirilemiyor. Gündüzeli, Özcan ve biraz da Mehmet Kaya bu duruma uyanan ve yarışına göre kullanan jokeyler. Akçeşme yine boş kalabileceği bir grup yakalamış, sentetikte de sorun yaşayacağını sanmıyorum.

Demircenk çok istikrarsız olsa da kısa mesafede Candostum ile beraber grubun en iyi yarışlarını koşan atı. Ertaş’ı ve artık bıkkınlık verse de kilo avantajından Korik’i yazıp geçiyorum.

 

Ulan Bator yine favoridir, Luxor’un 2016 jenerasyonunda şimdilik en iyi kısa mesafe atı Ulan Bator. Bugünkü rakibi Here To Fly onun önüne geçme konusunda tek aday gibi görünüyor ama ben Ulan Bator’un hem yarışlarını hem karakterini daha çok beğeniyorum. Tekli oyun yapacaksak ilk adayım Ulan Bator.

Eğer yıkılacaksa Here To Fly ile beraber Denizcanım da mutlaka yazılmalıdır.

 

2016 üçlü dişi jenerasyonu büyükleri domine ettiler. Mi Bonbon ve Mandarin bana göre son yıllarda gelmiş en iyi uzun mesafe dişileri.

Kısadaki fark bu kadar bariz olmasa da yine üçlülerin ( şimdiki dörtlü ) daha iyi olduğunu düşünüyorum.  Tay deneme ikincisi Momentero kısa çim - sentetik için müthiş bir pedigriye sahip,  sorunlarından dolayı sürekli ara vermek zorunda kalsa da kolay kolay kötü koşmuyor. Sentetiğin bozuk halinde bile kazanırken çok iyi göründü, pistin normalleşmesiyle, grubun sertleşmesine rağmen bence yine çok şanslıdır. Ulan Bator ile beraber ikinci banko adayım Momentero.

İlk rakip tabi ki Diamond Flame, çok güzel işlerle geliyor ve eğer Momentero eksilirse grubun tamamı kolay geçtiği atlar. Katsuya boş kalabilir, geçen seneki haline göre epey aşama kaydetti, uzun süre sonra ilk kez dişi yarışına yazılmış, bence iyi koşacak.

Bici Bici’nin taylığındaki gibi olmadığını düşünüyorum, bugün yazmamayı tercih ettim. Biraz da Vira Vira’dan çekiniyorum ama bence Momentero daha iyi.

 

Sineps kesinlikle tek yazılmamalı, ondan çok daha potansiyelli ve cazip çıkan taylar var, Sineps bence bugün yine kaybeder. Favorim tabi ki Hasafet, son yarışından sonra bu grubun net favorisi oldu, onu geçebilen bence yarışı kazanır.

Last Stand’ın idman görünümünü ve pedigrisini çok beğendim. 80/47 yi tuta tuta yaparken eşgal olarak da pedigrinin Karaçi, My Princess gibi atlarını veren dominant kısrak Lastg Queen’in bütün özelliklerini gösterdi. Bugün olmasa bile yakın zamanda mutlaka iyi bir yarış koşacaktır, bence bugün de şanslı.

Kuzey Bey’in pedigrisi hakkında bilgim yok ama idman görüntüsünü çok beğendim, zaten Aracı çıkışlı bir tay, yazılması faydalıdır. Three Of Wisdom ve Sineps ikilisi son tercihlerim.

Bol şanslar..

Not: En azından beşlinin kısılmadan oynanmasını tavsiye ediyorum.

 

1.Ayak: 1,3,9,8,6

2.Ayak: 6,4

3.Ayak: 5,4,6,1,8

4.Ayak: 3/1,4

5.Ayak: 7/2,3

6.Ayak: 2,5,4,11,12


Cengiz Gürbüz