• 25 Şubat İzmir

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 1 ay, 3 hafta, 15 saat, 25 dakika, 11 saniye önce
Yedilinin ilk ayağında mesafe yeteneği ve son yarışıyla Strabon'a güvenebiliriz.
 
 
Bir önceki yarışında jokeyini düşürüp son koşusunda uzak farkla üçüncü olan Oltacı'ya güven azalmış görünüyor. Halbuki Bursa ve Kocaeli yarışları bugünkü rakiplerin oldukça üzerinde. Islak sahayı yadırgamazsa bu gruba kolay kolay geçileceğini sanmıyorum. Sigortamız Artisemre olsun, rakibine göre pist avantajı var, işleri de yeterli görünüyor.
 
 
Leones'in kızı Vistafjord eşgal ve aksiyon yapısı olarak fotokopi niteliğinde atlar veren annesinin bütün özelliklerini almış görünüyor. İlk yarışındaki uyum sorununu aşmışsa, ıslak piste de çok uygun pedigrisiyle yarışın net favorisi. Rakipleri Rain Clear ve Nice Sun.
 
 
Sonkalelim stil olarak grubun en güvenilir ismi. Galapagos çoğu zaman olduğu gibi çabukluk yapamazsa boş kalma şansı da bulacaktır, favorim. Düzelmeye başlayan Sivaslı Musa ve kalitesiyle Şahpazlı ikilisini de yazarak sağlama almış oluruz.
 
 
Özcan viraj ortalarına doğru Mademoiselle'i yürütüp Senoş'un düzlüğü avanslı görmemesi için elinden geleni yapacaktır. Kazanmak için ikisinin de stilleri dışına çıkma şansı yok, birbirlerine mutlaka zarar vereceklerdir.

Düzgün başlayabilirse Amberim muazzam gidişat avantajı ve grubun uygunluğuyla günün en şanslı atlarından. '' Plase bir tekle bütün favorileri yıkalım '' hedefiyle kurgu yapmak isteyenler için Amberim günün en ideal bankosudur.
 
Cassowary ve İpekkız ikilisi de şablonda olacak.
 
 
Son iki yüze kadar çok yavaş gelişen son yarışlarında Saadın Gücü, Yılmabaşar'a yakalanmamayı başarmıştı. Bugün mesafe ve yarış gidişi Yılmabaşar'ın lehine. Saadın Gücü, Kızılhan'ın yanında biraz bile oyalanırsa Yılmabaşar için öncekilerden daha kolay bir yarış olacağını düşünüyorum.
 
Sonuç olarak tek yazmak zorundaysak Yılmabaşar, değilsek ikisini ayırmayalım.
 
 
Galyalılar ile aşağı yukarı aynı yarışı koşmayı başaran Mıss Happiness'in tecrübesi, düzgün stili ve grubun üstünde pedigrisiyle günün en haklı favorisi.
 
Çıkış yapabilme potansiyeli olan tek ismin Deli Kızım olduğunu düşünüyorum. Annesi Bandil'den dolayı kısa mesafede bir kumaşı var, İstanbul'da da kolladığım taylardan biriydi. Sahip değiştirmiş ve uzun süredir derece olarak tatmin edici işler yapıyor. Çabuk ayaklı oluşu ve ıslak piste yatkınlığı içime sinen diğer detaylar, şans vereceğim.
 
Şimdilik sadece çabukluk gösterse de kumun muhteşem kısrağı Sala'nın torunu Cerise Rose son tercihim.
 
Bol şanslar..
 
 
Yedili: 3
 
1.Ayak: 1,2
 
2.Ayak: 9,8,7
 
3.Ayak: 2,6,7
 
4.Ayak: 2,5,1,4,3
 
5.Ayak: 5,4
 
6.Ayak: 8,5,4


Cengiz Gürbüz