• 26 Ağustos Ankara ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 7 ay, 3 hafta, 3 gün, 13 saat, 35 dakika, 24 saniye önce

Son ayak Balım Ege ekledim.


İlk altılı bankom Speedy Gunner. 1200 ve altı her mesafede Speedy Gunner kendi grubuna oranla daha şanslıdır. Tenerife’nin de Küçükmatra’yı bozma ihtimaline güvenerek tek yazıyorum.

 

Zehir Hafiye ve Gazınç kum potansiyeli ve performans anlamında grubun epey önündeler. Yarış içindeki kolay gidişini beğendiğim, tecrübe kazanan, Ergülüm torunu Koşansaçan ve her yarış biraz daha ileri giden Turbonun Kızı sigortamız olsun.

 

Denizim ve Saadın Gücü taylık dönemlerinden sonra ilk defa teke tek niteliğinde bir yarış koşacaklar.  Üçlü dönemlerine bakalım, özellikle 1400 ve altı yarışlarda Denizim düzlüğe genelde rakibinin önünde çıkıp kolay kolay kaybetmiyordu. Sonra mesafeler uzadı, gruplar sertleşti. Saadın Gücü’nün her mesafeye, piste ve yarış gidişine uygun stili Denizim’in önüne geçmesini sağladı. Denizim’in uzunda çok sırıtmasının da bu farkta etkisi büyük.

Esasında iki at arasında da geçen seneye göre çok fark olduğunu sanmıyorum. Yukarıda bahsettiğim sebepler Saadın Gücü’nü daha ön planda gösterdi. Bugün, Denizim tam mesafesinde ve kolay kaçabileceği bir yarış koşacak. Son koşusunda, ters mesafeye rağmen Aşemez’in yanına çok kolay gelişi ve son iki yüze kadar rakibiyle beraber kalması hem kum performansı hem sağlık durumu anlamında önemli işaretler. Mesafe probleminden ötürü son iki yüzden sonraki performansı önemsenmemeli. Bu kadar lehine yarışı yakalamışken rakibini geçeceğini düşünüyorum.

 

İlk yarışında şahane potansiyel gösteren Uzun Bey’in, kondisyon sıkıntısından kaybettiği Koryiğit’e bu sefer hakim olacağını düşünüyorum. Sıkışanlar tek bırakabilir.

Babalamih, Yoldaşhan, Koryiğit ve Vaat yarışın kapalısı.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 8,6,1,3,7,5

2.Ayak: 6,3,10

3.Ayak: 6,1,3

4.Ayak: 1

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 3,11,9,7,1,6,10

2.Ayak: 8,3,10,12

3.Ayak: 2,4,3

4.Ayak: 6

5.Ayak: 6,,4,1,8,7

6.Ayak: 7,2,1,13,4

 
Cengiz Gürbüz