• 26 Aralık Bursa ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 4 hafta, 2 gün, 2 saat, 26 dakika, 54 saniye önce

Not: Beşinci ayak Hıll Head ekledim


Yedili Ganyanın ilk ayağında El Gambo yine kazanmalı.

 

Kafkas İmparatoru son dönemki performansı itibarıyla bu rakiplerinin çok önünde görünüyor. Özellikle son iki yarşıında Müderris gibi gelişen ve Maiden seviyesinin çok üzerine çıkan Bilgin tayına karşı performansları çok başarılıydı. 1400’e uzayan mesafede, aprantisi abuk subuk işler yapmazsa kazanmaya çok yakın görünüyor, bankom.

Canbulanla ilgili bir iki şey söyleyeyim. Hem galoplarını hem Kocaeli’deki kum yarışlarını beğenmediğim için eledim ama hafif de çekinmiyor değilim açıkçası. Bu yarış olmasa bile, Maiden’dan çıkması çok uzamayacaktır.

 

Nihayet Kardelina’ya kısa mesafeli bir yarış bulabildik. Kısa performansının çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Eğer yarış başında yerini erken alabilirse, Warrıor Lady’den de Penguen’den de daha şanslıdır. Kafkas İmparatoru’nun gelmemesi durumunda beşli için plase bankosu arayanlar Kardelina’yı risk edebilir.

Warrıor Lady ve Penguen ikilisine ek olarak kaba kumu çok sevmeyeceğini düşünsem de yağan yağmurla iyice hafifleşen Bursa pistinde Alastar ve iki yarış görüp düzelmeye başlayan Mahperi ikilisi de yazılabilir.

 

Son yarışışında zayıf gruba çıkan ve kolay kazanan Alangu yine çok şanslı görünüyor ama bu sefer grup biraz daha iyi ve kilosu epey artmış durumda, son galobu da çok içime sinmedi. O yüzden rakip yazmaya karar verdim.

Islanan sahanın Gülerce’yi çok şanslı hale getirdiğini düşünüyorum, grup ve mesafe de çok uygun. Gülfem’i yazmamak olmaz. Laluş için Selayatlı’nın varlığı muhtemelen rahatsız edici olacak ama sırf bu yüzden elemek risklidir, yakın bekleyerek de koşabiliyor. Aradan döndüğü yarışı fena olmayan Asi Kırtay da yazıp yeterli görebiliriz.

 

İki tekle oynayacaklar için önerim Ege Rüzgarı olacak. Turbo tayı olmasına ek olarak mükemmel bir kısrak kolundan geliyor. İkinci anne 87 Mebruke Nevzatbey,  Karabedir, Orçun, Orfe, Rahimesultan, Melishanım gibi hem yarış hem hara performansı çok parlak ve özellikle kaba kuma çok yatkın yavrular bir anne. Kızı Şenaylı’nın Turbo’dan verdiği Ege Rüzgarı’nın özellikle kumda yılın bu zamanına kadar Maiden kalan atlara karşı ciddi bir potansiyel farkı var. Son yarışında da bunu az çok hissettirdi, benzer grupta kazanmaya çok yakın olduğunu düşünüyorum.

Yine sağlam pedigrisiyle Cukka’yı da yazıp genel olarak iki atla burayı geçiyorum. Ayaşoğlu da kumda çok yetenekli bir tay ama bu ikiliye göre yer tutma konusunda biraz geride olduğu için, şablon fiyatını da düşünerek elemek zorunda kaldım. Kardelina’yı tercih edecekseniz yazabilirsiniz.

 

Rıver Cat son yarışında kısaya bulunca iki misli iyi koştu, pedigri olarak zaten kısaya daha yatkın bir at, istikrar yakalayabilirse bu gruplarda her zaman favori çıkabilecek potansiyeli var. Önce onu yazalım.

Mesafesine ve uygun gruba çıkan Archman ve Bursa pistini çok seven Amphırıte ikilisi de mutlaka yazılmalı.

Forte, Count On You, Hercules, Crassus ve Kıng Of Brrothers kapalısı için sıralamam.

 

Ildır Beyi tam mesafesinde ilk at olarak düşünülmeli ama özellikle Tıme Attack, Mı Vıda gibi atlar dünkü Yorkvılle Queen örneğinde olduğu gibi gücünü koşarsa Ildır Beyi’ni çok zorlayabilirler. Ildır Beyi’nin Serbeyhan’dan son anda kurtularak kazandığı yarış beni bu grupta tek bırakacak kadar tatmin etmedi. Tanzer’in bugün boş kalma imkanı var ve 1200 de yakalamak zor olabilir. Jungle Lıon’un Kocaeli yarışı fena değildi, potansiyelli bir tay, günün bomba atları arasında denemeye değer nadir atlardan bir tanesi. Onu da yazıp son ayaktan para bekleyerek günü kapatıyorum.

 

Not: Bugün üç tane inandığım banko adayım var, Kafkas İmparatoru, Kardelina ve Ege Rüzgarı üçlüsüyle imkanı olanlar alternatif oyunlar deneyebilir. Kardelina ve Ege Rüzgarı plase atlar ve beşli içindeler, özellikle son ayağın yıkılması halinde beşli de para yapabilir. Yedili Ganyanın üçüncü teki için öncelikli önerim Ege Rüzgarı. Program üzerinde yazmadığım ve içimde kalan tek atın Ayaşoğlu olduğunu da belirteyim. Yedili Plase de hoşuma gitti, ona da bir oyun yazıyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5

2.Ayak: 3/2,6,9,12

3.Ayak: 3,8,1,2,9

4.Ayak: 4/3

5.Ayak: 6,2,9,3,4,5,7,13,8

6.Ayak: 2,1,5,6,8

 

Plase

2 / 5 / 3 / 3,1,8 / 4 / 6,2,9 / 2,1,6