• 26 Aralık Kocaeli

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 3 ay, 3 hafta, 3 gün, 16 saat, 26 dakika, 47 saniye önce
Dünkü Urfa'ya yine çok yaklaşıp elimizden kaçırdık. Dördüncü ayak tempo ve atlara etkisi anlamında tam beklediğim gibi gelişti. Son yüzde arap Maiden temposuna inan bir yarış vardı. Maalesef Takipetbeni'nin kötü bir gününe denk geldik, veya gücü bu kadarmış, o konuda emin değilim. Ön grubu kaçırmayayım telaşıyla sprint yapamadı. Halbuki Kralsın'a rakibinin düzlükte çok daha güçlü olduğu yarışlarda bile tehdit oluşturabiliyordu. Öte yandan ilk ayak Black Grape kazansaydı dördüncü ayağa dört atta Rodolfo'yu sığdırabilirdim. Sağlık olsun diyelim, elbet bir gün Urfa'dan hak ettiğimizi alacağız.
 
 
 
İlk ayakta Black Adler - Royal Khan ikilisinin güç, form durumu, yarış gidişi gibi parametlerde grubun önünde olduklarını düşünüyorum. Tovin, Aralyn, Capilano, Torun Rüzgar gibi öne çıkmayı hedefleyen dört at var. Kaçanlardan sadece Aralyn'den biraz çekiniyorum ama bu kadar kaçak varken, kısaya göre biraz daha zayıf koştuğu uzun mesafede zorlanacağını düşünüyorum.
 
Black Adler süratli gelişen mesafe yarışlarında da doğru saklanabildiği zaman etkili oluyor. Stiline uygun aprantisiyile ilk ayağın net favorisi. Royal Khan'ın mesafe problemi var ama potansiyel anlamında bariz üstün olduğu grupta elemek risklidir. 
 ( Agf 9, Ganyan: 5.80 )
 
 
Bahir son iki yarış performansıyla sahada olacaksa bu grubu geçer, ben istikrarına henüz güvenemediğim için ana banko olarak terih etmedim. İki bankolu oyun yapanlar tek yazabilir. Diğer her türlü ihtimal Bahir'in eksik koşmasıyla alakalı, sıralamayı şablona bırakıyorum.
 
 
 
Ateşinhırsı'nın yüksek temposu Canyoldaş'ı epey zorlayacaktır. Yine de öne gelirse bu gruba direneceğini düşünüyorum ama numarayı verirse zorlanabilir. Karacakurt, Emirsoy ikilisini de yazarak kapalısıyla geçelim.
 
 
 
Sunshine çim performansını aşağı yukarı Kocaeli kumuna da taşıdı. Çok zayıf bir grupla koşacak, Kaanbeyli'nin son dördüncülüğü dahil Sunshine'ı zorlayabilecek bir yarış performansı veya yakın zamanda çıkış yapabilecek bir tay yok. İç start avantajı da varken bu grupta yanına at yazılmamalı.
 
Bol şanslar..
 
 
 
1.Ayak: 3,4
 
2.Ayak: 9,,4,1,2,8,5,6,7
 
3.Ayak: 1,8,,2
 
4.Ayak: 1,2,3
 
5.Ayak: 8
 
6.Ayak: 2,11,4,7,9,3,1


Cengiz Gürbüz