• 26 Eylül İstanbul

Ekleme Zamanı : 2 yıl, 6 ay, 3 hafta, 1 gün, 18 saat, 57 dakika, 26 saniye önce

İlk ayağın süratli geçmesi kesin görünüyor. Dudakbüken ve Abernalı Kız yarışın hem başına hem devamına iyi sürat koyan taylar.

İki yarışında da temiz yetenek gösteren My Lady tempoyu lehine kullanabilecek en güçlü isim görünüyor. İki yarıştır kıpırdayan Karga Sekmez, yarışın pişkinlik ve yetenek bölümünde en iyi ismi olup kesin yazılmalıdır. Abernalı Kız için Dudakbüken’e numara bırakıp sonra ayırmaya çalışmak gibi biraz sıkıntılı bir yarış gidişi olsa da mesafe yeteneği ihmal edilmemelidir. Üç tayla sorun yaşamayacağımıza inanıyorum.

 

İkinci ayağı Dede SabriSerastro ikilisiyle risk ediyorum.

Hem fizik hem kalite üreten annesi Lady Fi’nin kağıdı idman görüntüsü neticesinde Dede Sabri’de çalışmış görünüyor. Zor hazırlanmış görünen tayların yanında ve kendisi için iyi mesafede kazanmaya yakın. Serastro, Şart-1’de sorgusuz yazılması gereken bir kısrak kağıdına sahip. Yeterli işleriyle Dede Sabri’ye rakip olabilecek kaliteyi üretebilir. Timelord ve Arigato’nun start provalarını beğenmedim; ikisi de takarak çıkıyor. Kurtel tayı ağır görünüyor, risk ederek yazmadım.

 

Ekrem Kurt Koşusu programın can alıcı yarışı. İce Breaker asla bu mesafenin atı değil. Kalitesinin getirebildiği yere gelecek; fakat bunun birincilik olacağına inanmıyorum. Brave Gladiator’un bu atlara karşı bitirmemesi gerekir. İki at haricini şablona alıyorum. Özellikle dişiler ve yine özellikle Peaky Blinders mutlaka yazılmalıdır.

Bol şanslar...

Not: Elazığ yazmayacağım arkadaşlar, bilginize.

 

1.Ayak: 7,6,3

2.Ayak: 3,7

3.Ayak: 5,1,6,2

4.Ayak: 6,5,7,2

5.Ayak: 6,4,5,7,1,2,3,11

6.Ayak: 2,5,6

 
Cengiz Gürbüz