• 26 Haziran Ankara

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 9 ay, 3 hafta, 2 gün, 15 saat, 55 dakika, 45 saniye önce

Dünkü başarılı Bursa tahmininden ötürü Oğuz’u tebrik ediyoruz. Bugün de yetişirse Ankara kurgusunu paylaşacak.

 

Oneandonly kaliteli ve güvenilir bir sprint özelliğine sahip. Yarış gördüğü sezon başı koşusunu saymazsak, Ankara’da koştuğu hemen her yarış Blue Moonlight’a hakim olmayı başardı. Blue Moonlight uzun sprint yarışı koşarken, Oneandonly dört yüz direğinden son yüze kadar çok hızlı ve kolay şekilde sprint yapabiliyor. Blue Moonlight’ın arkasından yürüdüğü için de rakibine çok ters, avantajlı bir stile sahip. Aprantisi Harun Çanakçı, Oneaondanly’nin stil olarak arap muadili Berkuk ile gayet düzgün şekilde bekleme yapabiliyor. Oneandoly’e de aynı şekilde binip uygun grubu geçeceklerini düşünüyorum, bankom.

 

Ateşbibi kaybeder mi, kaybederse nasıl kaybeder biraz bunu kurcalayalım. Özellikle tay yarışında, bekleme yapıp ağır favori çıkan atlar genellikle o yarışa denk gelen güçlü bir kaçak ata kaybediyor. Ateşbibi dolu kantarma yarış koşan, mücadele gücü zayıf ama yetenekli bir tay. Ateşbibi’yi geçecek atın onun önünde olup Ateşbibi geldiğinde de mücaeleden düşmemiş olması çok önemli. Sonrasında geçilen her metre Ateşbibi’nin aleyhine olacak.

Bugün bahsetiğim tarzda yarış yapabilecek iki tay var. Ayaşgüzeli ve Lolan Güzeli. Ayaşgüzeli kumu koşabilen bir Kaizbert ise, tempo yapabilme şansına sahip olacağı bugünkü yarışta Ateşbibi’ye karşı dirençli kalabilir. Sada gibi güçlü bir kum annesini pedigrisinde barındıran Lolan Güzeli de mutlaka yazılmalı.

 

Esas rakibini yanına alabildiği yarışları çok etkili koşan Cevher, son yarışında Kralarslan’ı elinden kaçırıp süratine karşılık veremeyince kaybetti.  Bugün benzer yarış Binbir’den gelebilir ama bunu denemeyi düşünürler mi? Pek sanmıyorum. Yine de Binbirsiz oynanmasına karşıyım. Sorgunaslanı ile yarış kapalı görünüyor.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 10,4,7,1

2.Ayak: 4

3.Ayak: 2,3,1

4.Ayak: 1,5,2

5.Ayak: 4,6,1,8,2,5,7

6.Ayak: 3,5,4,1,2,6,7,11

 
Cengiz Gürbüz