• 26 Haziran Bursa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 9 ay, 4 hafta, 1 gün, 21 saat, 19 dakika, 21 saniye önce

Gazi programının Piano Sonata ve Ertemiz hariç beklendiği gibi bittiğini söyleyebiliriz. Ertemiz aslında yazılabilirdi, yani Denizim’in mesafe problemi yaşayacağı çok barizdi ama Saadın Gücü’nün yarışın Kıdsa Vade seviyesi atlarına her şekilde hakim olacağını düşündüğüm için çok fazla aramadım. Ama Ertemiz erken öne gelmeyip bekleyince çok iyi yarış yaptı. Kocakaya bariyeri açmasa Saadın Gücü hiç kaybetmezdi, dışındaki atlara zaten hakim olmuşsun, ne diye bariyeri kapatmazsın sorusu da insanın aklına gelmiyor değil, ben Grup 1 yarışta bu tip şeyleri faul değil jokey mahareti olarak görüyorum, neticede yan yana değillerdi ve istese bariyere faulsüz dalabilirdi, sonuç olarak Kocakaya’nın biraz kurnaz davransa kazanacağı ama yarışın en iyi atının Ertemiz olduğu bir koşuydu.

Gazi’yi Piano Sonata kazandı, Karataş kaybetti. Piano’dan başlayalım, süper koştu, gerçekten sıfır kapris, istediği yerde yürüyen, her zaman yarışını yapan ve artık şampiyon bir at. Dün facebook hesabımda Piano Sonata tutan sadece Özkan Ekal’ı gördüm, üyelerimden biridir de aynı zamanda kendisi, tebrik ediyorum J Halis’in Fınesse’i rakip görüp erken yürümemesi ölümcül bir hata olarak geri döndü, son derece yanlış bir tercih olduğunu düşünüyorum. Pershing erken yürüse de duracak bir at asla değil, Piano ve Pershing’in yarış içinde yerlerini değiştirsek aynı farkı Pershing lehine görürdük. İyi olan kadar kurnaz olanın kazandığı bir Gazi Koşusu oldu. Bu senenin resmi Gazi galibi Piano Sonata, en iyi atı Pershing’tir. Fınesse’den açıkçası bu tip bir yarış bekliyordum, doğmamış çocuğa don biçmeye ve bir şeyler ispatlamaya çok hevesli birtakım bireyler Fınesse’in üzerine çok atladı. Beklentiler doğrultusunda değerlendirecek olursak vasat bir üçüncülük yaptı. Ne olursa olsun bu ata bir daha Özcan Yıldırım binmemeli, Sait Akson Koşusu ve dün ata vurduğu kamçılara benim içim acıdı, sağlı sollu en az on tane çok sert kamçı vurdu, gerçekten yazıktır, at sahibinin biraz at sevgisi varsa bir daha bindirmemeli. Zafer Ateşi’ne yaptığı insanlık dışı faul de ayrı bir skandal, atın dördüncülüğünü resmen elinden aldı, Zafer Ateşi bir daha 150 bin tl ikramiyeyi nerede görebilir diye düşünürsek, atın ilgililerinin isyanını haklı ama eylemlerini tabi ki yanlış buluyorum. Sonuç olarak Özcan Yıldırım bu kadar bencil ve sorumsuz at binmeyi bırakmalı.

Cankardeşler artık güven vermiyor, o gelmezse herhangi biri kazanabilirdi, şansı da yanında olan Uçarer kazandı.

 

Bursa programı cılız ama fena değil, üç yüz beş yüz civarı bir ikramiye çıkarabilir gibi geldi bana. Her bütçeye uygun,biri alternatif, üç tekli bir oyun çıkardım.

 

Gür Khan’a mesafenin uzamasının çok yarayacağını düşünüyorum. Tek rakip Datome gibi görünüyor ama ona da hem mesafe uzun hem Model Oğlu’ndan dolayı boş kalamaması sorun yaratacak. Smooth Runner da yarışın tehlikeli olabilecek atlarından ama Gür Khan’ın uzun kum kabiliyetinin daha yüksek olacağını düşünüyorum, bankom Gür Khan.

 

Grubun en iyi kum atı kesinlikle Megaforce. Şıbıla’dan gelen bu sülale kaba kumda hep iyi atlar veriyor. Yener, Veliaht ve Magforce’un annesi Endurance’ı örnek verebiliriz. Son yarışını jokeyinin atını tanıyamama beceriksizliğinden kaybetti, bugün yine çok uygun grupla ve tek gerçek kum ve uzun mesafe atının kendisi olduğu bir yarışı koşacak. Bursa’yı yadırgamazsa kazanacağını düşünüyorum, misli kurmak ya da ufaltmak için tek yazılabilir. Tam sıralamam şablonda.

İkinci bankom tabi ki Sılver Coın.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4

2.Ayak: 2,3,1,6,8

3.Ayak: 5,,6,2,1,3,4

4.Ayak: 2

5.Ayak: 1,3,4,6,2

6.Ayak: 6,7,1,3,2,4,10,12,13,14,15

 

Cengiz Gürbüz