• 26 Mart Adana

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 hafta, 2 gün, 19 saat, 47 dakika, 3 saniye önce

Dubrovnık ilk yarışında çabuk ayaklı ve çime yatkın bir tay görüntüsü verdi. Henüz çok tecrübesiz olsa da çok uygun grup yakalamış, üç Maiden içerisinde bana göre en zayıf olanı burası. Yarış başındaki çabukluğuyla mutlaka bir yerlere geleceğini düşünüyorum.

Vıctory Demo’nunn torunu Carrero kumda bir yarış koştu, hafif star ve pist problemi yaşayıp çok geri geldi. Eşgal olarak Vıctory Demo kızlarının kopyası, çimde mutlaka bir yeteneği vardır, düzgün başlayabilirse çok etkili olacak.

Ağas Joy ve Firlanda gibi yetenekli annelerin kızları Bıg Queen ve Power Joy ikilisi yazılmalı. Mesafesine ve pistine dönen Indıanapolis, çok uygun grupta son tercihim.

 

İmparator ne kadar iyi duruma geldiyse Lokomotif o kadar geri gitti. Boş kalıp Sezar’a bile dayanamaz hale geldi ki geçen sene Firikya’ya falan direnebiliyordu. Bugün Kırmanşah’dan dolayı tempoda kuramaz muhtemelen. İmparator yine düzlük başında hakim olarak kazanmaya çok yakındır, bankom.

Lokomotif ile kapalı olur, çok geniş oynayanların aklında bulunsun.

 

Eas’ın çimi kuma göre daha iyi, ciddi de bir tecrübesi var, en kötü ikiliyi bozmayacağını düşünüyorum. İmpulsıve’in kardeşi Albany 1000/03 bir işle buraya geliyor, babası Rey De Cafe’den de çabukluk da aldığını düşünebiliriz, şanslı olabilir. Vasıly’nin çimde değişmesi beklenebilir. Kübalı Yonaguska olsa da her Yonaguska’nın çimde kötü koşmadığını biliyoruz,özelliklşe bu seviyelerde pistten solayı elenmemeli, kısrak babası Rainbow QUest etkisiyle bir kez yazarak görülmeli diye düşünüyorum. Lady Gırl ve El Hamse son tercihlerim.

Eas’ın tek yazıldığı kolaylaştırıcı bir oyun da yapılabilir, hem tecrübe hem çim yeteneği olarak bugün şansı çok yüksek.

 

Gloın’de, özellikle boş kaldığı uzun mesafeli bir kum yarışında Kınowa’yı zorlayabilecek potansiyel olduğunu düşünüyorum, bence yazılmalıdır. Kınowa’nın uzunu bariz eksik, Anakara’daki 2200 yarışı bunun en net örneği, bugün grup ve mesafe biraz daha uygun olsa da ben güvenmemeyi tercih ediyorum. Dıvıne Heart son tercihim.

 

Son ayakta tecrübeli, iyi erkek taylar var. İlk iki Maiden yarışa göre ilk defa koşacak, ya da genel itibarıyla kapalı kutu diyebileceğimiz tayların şansının zayıf olduğunu düşünüyorum.

Beddısh çime çıkıp yarış görmesiyle çok şanslıdır, Judıcıous da çimi çok daha iyi koşacak. Mihrişah’ın kızı Pure Love son kaba kum yarışında bir şeyler gösterdi, kısa çime çok daha yatkın ve iyi bir pedigrisi var. Kumda yarış görüp iyi koşan, Shot Stooper torunu Queen Of Sılver son tercihim.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,3,4,,1,7,5

2.Ayak: 9,8,12,7,2

3.Ayak: 1

4.Ayak: 1,,8,6,4,10,2

5.Ayak: 5,4,1

6.Ayak: 1,3,12,13


Cengiz Gürbüz