• 26 Mart Adana ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 1 ay, 20 saat, 2 dakika, 50 saniye önce

Beşinci koşu 3 İmagine Perest eklenmiştir.

Tempo yapma şansı olan Neşvan, Bişkekhan karşısındaki en etkili yarışını koşacak, rakibinin bir adım önünde olduğunu düşünüyorum. Üç kum yarışı koşup bunların çok arkasında kalmayan Gölgeyele mesafeci görüntüsüyle yarışın şansı olan tek cazip atı.

 

Oradinario ve pistini bulan Aga Osman arasında bir yarış. İki sonuç da sürpriz değil. Ağa Osman eğer çim bekliyorsa, sorun kumla ilgiliyse Oradinario kadar koşacaktır.

 

Kuzey Kafkasyalı’nın koşmayacağı bilgisiyle ikinci altılının ilk ayağını yorumluyorum.

Çime çıktıktan sonra geçen sezonun en radikal değişimlerinden birini gerçekleştiren Tipitip sezonu çok doğru bir yarışla açıyor. Şahane bir 1200,1300 metre çim sprinteri. Yer tutuşu, sprinti, bitiriciliği vs her şeyiyle kendi sınıfında çok güvenilir ve yetenekli bir tay. Sert virajlı Adana, İzmir çimi gibi pistlerde de stilinin avantajını daha etkili kullanacaktır. Babafırat biraz kafamı kurcalasa da tercihimi değiştirmedim. Babafırat kazanmadığı yarışları bile son yüze kadar getirmeyi başarıyor, ön grup yarışı koşan atlar için yıpratıcı bir sürati ve devamlılığı var. Babafırat’a hakim olup ara yapabilmek zor. Kalamendo ve Hawking de çimde bir tık yukarı çıkabilecek isimler. Ama Tipitip’in kalitesine inanıyorum, 1000/1.02 işiyle idman durumu da sorunsuz görünüyor. Bnakom.

 

Evergrande son yarışı gibi koşarsa bu atları geçecektir. Ama inişli çıkışlı performanslı, yarış içinde zor bir at. İmkanlar ölçüsünde Angels Boy ve Baba Hancı da düşünülebilir.

 

Son ayak Birkasım – Budunalp ikilisiyle geçeceğim. Birkasım numarayı alabileceği bir yarış koşacak. Çim performansı kumdan çok farklı. Birkasım numarayı aldığı zaman grubun büyük çoğunluğun şansı otomatik olarak çok sıfırlanacak. Geçebilirse bence Budunalp geçer. İlk çim yarışında son yüze kadar bildiğimiz, sürat yapıp elde gelen Budunalp’i izledik. Sonrasında arızalanmış gibi aniden kesti. Ama bu kadar kısa sürede deklare olduğuna göre problem yok. Gördüğü iki yarışla birlikte bildiğimiz Budunalp’e daha yakın bir performans yapabilir.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 3,1,4

2.Ayak: 2,3,1,5,8,10,7,9

3.Ayak: 2,6

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 6 ( Tipitip )

2.Ayak: 7,2,4,13,10,3

3.Ayak: 2,,1,3

4.Ayak: 2,7,3,4,9

5.Ayak: 6,4,3,12,1,13,11

6.Ayak: 8,2

 

Cengiz Gürbüz