• 26 Mart Bursa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 3 hafta, 3 gün, 11 saat, 5 dakika, 43 saniye önce

Bitircilik konusunda yetersiz kalan İpekkız zaman zaman üst grup erkekleriyle çok iyi koşsa da kendi grubuna döndüğü zaman zorlanıyor, dolayısıyla tek yazılması riskli atlardan biri. Eğer İpekkız riskini alacaksak, son yüz elliden sonra önündeki atların temposunu, ne kadar keseceğini dikkatli düşünmek gerekiyor.

Latinagirl’ün liderliğinde, orta tempolu gelişen bir yarış izleyeceğiz. Lıtle Bird ve Arpello’nun düzlüğe kadar sabredip düzlükten sonra sonra yürümeyi tecih edeceklerini düşünüyorum. Latinagirl düzlüğü iki üç boy avanslı dönse bile arttırma ve direnç konusunda çok zaıf bir kısrak. Arpello rakibini muhtemelen ayıracak ama onun da İpekkız’a direnecek kadar güçlü kalabileceğini sanmıyorum. Sonuç olarak, mesafe biraz uzun olsa bile sınıf olarak çok üstün olduğu grupta İpekkız artık kazanmalı, bankom.

 

Yılan Kale ve Larry Bird grubun mesafe tutabilen, gelişimi devam eden ve performans olarak üstün  tayları. Yılan Kale’nin son yarışı Larry Bird’den bir tık üstün görünse de daha iyisini yapabileceğini düşündüğüm için Larry Bird’ü de yazıyorum. Sürat ve devamlılık yeteneği olan atlar veren Hope’un yavrusu Grand Hope’un öne çıkamadığı kısa yarışlarını ölçü almayalım. Mesafenin yardımıyla temposunu daha etkili kullanabileceği 1900’de denemeye değer. Saçaklı’nın oğlu Last Eagla’a da mesafeden dolayı şans vereceğim.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,3,1,7

2.Ayak: 2

3.Ayak: 1,3,5

4.Ayak: 3,1,2

5.Ayak: 7,4,3,5

6.Ayak: 5,7,1,2,9,10,4


Cengiz Gürbüz