• 26 Mart İzmir

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 4 hafta, 2 gün, 13 saat, 13 dakika, 6 saniye önce

Kızılhan’ı yine boş kalabileceği bu yarışta ancak Keremcan zorlayabilir diye düşünüyorum. Keremcan’ı son kazandığı yarışta tek yazmadığıma çok pişman oldum. İzmir’in uzun mesafe koşan Esrar Dede, Horasangüneşi tayfası üst düzey kum atları değiller. Keremcan’ın kum yeteneği İzmir tayfasına göre çok daha yüksek, ciddi kilo farkına rağmen yarış yapmadan kazandı ki boşlukta kalmayı da pek sevmez. Bugün Kızılhan’ın dbinden iki giderek, düzlük boyu lüt yapacaklarını ve ikisinin de kazanabileceğini düşünüyorum. Ayırmayalım.

Özcan bu tip yarışlarda kaçan atı çok sabote ediyor, bugün hem kendi bindiği at hem rakibi bu şekilde koşmaya çok müsait. Çok erken yürütürse geriden biri gelebilir mi diye düşündüm ama içime sinen bir at bulamadım. Tempo ne kadar erken yükselirse yükselsin bence dayanacaklar.

İmkanı olanlar Horasangüneşi’ni de ilave edebilir.

 

Rüzgar Eto’ya Özcan’ın Ova Kartalı’na geçildiği yarıştan sonra çok memnun kalmış olacaklar ki yine bindirmişler. Bu sefer tabi aynı hatayı yapmaz ama hem mesafenin hafif uzun oluşu hem İlkaan faktörüyle kazanmasının zor olduğunu düşünüyorum.

İlkaan’ın ıslak kumda Kınowa’yı zorlayabileceğini söylemiştim ve tam çekindiğim gibi bir yarış oldu. İlkaan’ı boş kalmışken 1400 ve altı mesafelerde geçmek çok zor. Bugün mesafe 1600, iyi start çıkışı yapabilirse ( bazen tereddütlü çıkıyor ) yine yarışın en şanslı atı. Ama tek yazmak, hem mesafeden hem start çıkışından ötürü bence risklidir.

Rıght Or Wrong beklemeye çok iyi uyum sağladı, kendi grubunun yarışları zaten çoğu zaman süratli gidiyor ve her yarış bir yere geliyor Rıght OIr Wrong. Bugün My Royal Sun, İlkaan ve Rüzgar Eto gibi atların varlığı ve rakiplerinden 1600’e göre daha uyumlu olmasıyla çok şanslıdır.

Yalpagan ve Tahiri ikilisi de mutlaka yazılmalı. Bende burası dört at.

 

Baydöker’in kısa kumda grubun en iyi atı olduğunu düşünüyorum ama şu anki haliyle bence yüzde 51 fazla. Attan ziyade biraz Mehmet Kaya’nın etkisi var. Caferağa boş kalabileceği bu grupta kesin yazılmalı, sonra Kara Oğlum.

 

Prescıous Jewell’ın çimde Ulan Bator’a bir - iki boy yaklaşabilecek kadar iyi bir potansiyeli var, mesafede de çok eksilmiyor, uygun grupta şansı çok fazla. Karadamar çok iyi durumda, kumda bile geliyor. Hafif uzun mesafeye rağmen grubun uygunluğuyla yazılmalıdır. Primelta’nın torunu Babadoğan’da düzelmeler var, İstanbul sentetik yarışı iyiydi, çimde de görelim, son tercihim.

Çok bomba arayanlar Barbarian’ı düşünebilir, ben teksiz kurduğum için sığdıramadım. Utkunbaba ile kesin kapalı olur.

 

My Sultan Marissa’ya göre uzun kuma daha yatkın ve çok formda, önce onu yazalım. Sonra Marissa ve önceki yarışında Sıraca’ya saldıran, çok iyi durumdaki Rengül.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,10,1,5,6,9

2.Ayak: 1,5

3.Ayak: 5,2,4,3

4.Ayak: 3,2,1

5.Ayak: 15,5,2

6.Ayak: 3,2,4

 
Cengiz Gürbüz