• 26 Mart Urfa ( Ekleme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 3 hafta, 2 gün, 22 saat, 29 dakika, 5 saniye önce

Şablonu yazarken atladığım Dervişdayı son ayağa ekledim.


Akılbey, Havarhatun, Uçan Arjin dörtlüsü beklemecilere göre bir tık alt grup atları ve uzun mesafe perofrmansı problemli isimler. Dolayısıyla ikinci ayakta bekleme atlarına şans vermek daha mantıklı.

Ön grubun arkasında dolu gidip kolay arttırabilen Vaat Urfa için şahane bir stile sahip, son yarışı gibi koşabilirse bu yarış da dahil olmak Urfa’da koştuğu her koşusunda iddialı olacaktır. Yavaş yavaş Gobakbey’in gücünü hissettirmeye başlayan Asteriks ve iki yarıştır son iki yüze kolay gelip arttıramayan Kışkırtan ikilisi Vaat’ın kötü koşması durumunda şanslı olabilecek isimler.

 

Urfa pistinde sanat yapan Ünlü Baba yıllardır takip ettiğim Doğu illerinde tereddüt yaşamadan tek yazabildiğim, belki de gelmiş geçmiş en güvenilir bekleme atı. 1400’ün sütüne çıkan her mesafede Ünlü Baba’nın Ura seviyesiyle arasındaki farkın arttığını görüyoruz.

Beceriklihan’ın formda oluşu biraz göz korkutsa da ideal mesafesi 1400 – 1500 civarı olan bir at. Es Barbaros, The Monters, Kırımlı gibi güçlü ve seri tempo atlarının bir arada olduğu yarışta Adana’nın mesafe yarışlarıdnaki kolaylığı bulmasını zorlaştıracaktır. Kaldı ki Ünlü Baba ve Beceriklihan teke tek koşsalar tercihim yine Ünlü Baba olur.

 

Bir iki yarış gördükten sonra uzuna çıkıp boş kalabilen Yalaz taylarının bu grubu çok kolay geçebildiğini bu sezon defalarca gördük. Formule bire bir uygun şekilde bugün karşımızda Yalazbeg var, ikinci bankoya ihtiyaç duyanlar Yalazbeg’i tercih edebilir.

Maşukyiğidi ve Matraoğulu yarışın sigortaları.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,5,6,3,12,8

2.Ayak: 3,5,2

3.Ayak: 9

4.Ayak: 4,2,3,1,8,6

5.Ayak: 6,,4,5

6.Ayak: 2,5,3,12,9,17,18,14,1,7,8


Cengiz Gürbüz