• 26 Mayıs Bursa ( Güncelleme )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 4 hafta, 1 gün, 19 saat, 11 dakika, 28 saniye önce

İkinci ayakta Oğlum Kayra'nın çıkması Keremefe'yi çok çok şanslı hale getirdi. Şablonu tamamen bozmak istemiyorum ama ilk defa olmak üzere bir programa çift altılı vereceğim. İmkanı olanların Keremefe'yi tek yazıp ilk ayağa 4,7,8 ilavesinin yapıldığı bir oyun denemesini şiddetle tavsiye ederim.


Kumda hep iyi at veren Cerenim’in kızı Ezineglini’ni tek yazıyorum. En güvendiğim ipuçları başta da bahsettiğim gibi annesi Cerenim ve Nisan ayında yaptığı 1000/1.10 galobu.

Rakipleri eleme sebeplerimden biraz bahsedeyim. Ayçanaz güzel pedigrisi ve Gündüzeli tercihine rağmen birinci at çıkmamasıyla idman durumunun çok da iyi olmadığını düşündürüyor, dereceleri de pek parlak değil zaten. Endergül en çekindiğim tay, işleri ve orijini fena değil. Ama Tokaçoğlu bir defa çalıştırıp binmemiş ve daha önce hiç çalıştırmadığı Ezinegülü’nü tercih etmiş. Bunun Ezinegülü lehine önemli bir ipucu olduğunu düşünüyorum, sağlam duyumlar var ki Tokaçoğlu böyle bir tercih yapmış olmalı, istese Endergül’e binebilirdi. Nurşinece ve Uçansoy’u Ezinegelini’nin galop performansını daha çok beğendiğim için eledim.

Sonuç olarak, bu uyuz ve göründüğünden daha zor Bursa programında içime en çok sinen Ezinegelini oldu.

 

Keremefe, Oğlum Kayra çok sıkıştırmazsa bu grubu geçer, başka da kaçak yok zaten. Ama tabi akıl okuma gibi bir şansımız olmadığı için risk etmemek daha mantıklı. Moluhan bu tip süratli giden kısa kum yarışlarında çok iyi yer tutması ve düzlük sprintiyle çok etkili oluyor. Kongo, Başyazar, My Cem, Tektabanca ve Galapagos sonraki tercihlerim.

 

Wınd Runner düzlüğe kadar temiz gelebildiği her yarışında çok etkili oluyor. Her yerde kolay gidip net sprint yapabilmesi en önemli ve bu gruplar için çok işe yarayan özelliği. Yalnız şöyle bir şey de var ki iş sıkıştığında kolay bırakan bir at, bugün özellikle North Valley gibi inatçı bir atın düzlükte hemen yanına gelecek olması Wınd Runenr’ın işini zorlaştırabilir. İkisini önde tutmakla beraber Rainy Man, Frenkli Rüzgarı ve Sideli’nin de yazılması gerektiğini düşünüyorum.

 

Wellcome’ı hala kum koşmalarına inanamıyorum. Bu kadar beleş Kısa Vade dişi yarışları varken, gerçek bir kısa çim atını hala kumda koşmak biraz aymazlık, şaka gibi atı Bursa’ya getirip Şart-3 koşuyorlar ve Into Star’dan dolayı kolay bir yarış da değil. Ketme gözü karartıp kaçarsa Into Star en az Wellcome kadar seri. Kısa kumda grup için çok yetenekli Saınt Lucia da yazıp iki atla geçiyorum.

 

Han Kutlu ve Son Mehtap’ın pedigri ve idman durumları grubun çok önünde. Geride kalan Son Mehtap’tan biraz bahsedeyim. Annesi Mehtap 4.’ün yavruları genel olarak uzun ve iyi bir yarış hayatına sahip değiller ama erken gelişen, çabuk yapıları sayesinde kazanarak başlayabilme özelliğine sahipler. Han Kutlu beklenen kadar iyi değilse Son Mehtap çok tehlikelidir. Efsane kısrak Altıngül’e uzanan pedigrisiyle yarışın diğer Balıkhan’ı Cimcimem son tercihim.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6

2.Ayak: 7,,9,3,5,10,11,12

3.Ayak: 2,4,1,7,5

4.Ayak: 1,3

5.Ayak: 7,8,4

6.Ayak: 2,10,8,12,9,11,13

 
Cengiz Gürbüz