• 26 Mayıs İstanbul

Ekleme Zamanı : 2 yıl, 10 ay, 3 gün, 19 dakika, 43 saniye önce

İstanbul’da ağır favorileri tehdit edebilecek, elle tutulur rakipler var. Bu anlamda program cazipleşmeye açık görünüyor, banko tercihimde de bu hedeflenmiştir.

Beşinci ayakta Olgaç Tay, kurgumun dayanağı oldu.

Yarışı önde tutulan taylarla birlikte genel hatlarıyla değerlendirmeye çalışalım. Favori Efeer’inen büyük handikapı sürat özelliğinden yoksun olması ve geç gelişim vaat eden görüntüsü. Şu haliyle henüz iddialı bir üç yaşlı değil. Gelibolu Sevdası 1000 metre ve altında şekillenen yarışlar için daha iddialı görünüyor. Düzlüğün kırılma yerinde düşen bir sürati var. Madiyan gelişime kapalı bir tay görüntüsünde. Sık koşmasına rağmen pozitif yönde bir ilerleme yok.

Olgaç Tay’a dönecek olursak. Adana’da koştuğu ilk yarışı önemsemiyorum. Kısam esafesi karghaşayla koşulan bir pist, tam olarak ölçü değildir. Devamında Ankara Maidenında düzlük görüntüsü iyiydi. Yarış içinde nefeslenebildiği zaman düzlüğü daha etkili olur görünüyor. Güçlü bir orijini var, hem sürat hem düzlük direnci ortaya koyabilecek bir eşleşme olduğunu düşünüyorum. Yukarıda sıraladığım sebepler ve 1200 metrenin performansını arttıracağı gerekçesiyle bankom Olgaç Tay olmuştur.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 1,11,5

2.Ayak: 1,4,2,7,8,9,3

3.Ayak: 1,4,2,7

4.Ayak: 1,6,5,3,2

5.Ayak: 5 (Olgaç Tay)

6.Ayak: 5,6,7,2,3,9,,4


Cengiz Gürbüz