• 26 Mayıs İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 4 hafta, 2 gün, 21 saat, 33 dakika, 15 saniye önce

Yedilinin ilk ayağında Stallıon Falcon tek tutuyorum.

 

Wıld Of Westport’un son uzun yarışını ölçü almayalım. Luxor/Genyeri çaprazlı bir dişi tayın uzunda hiç işi yok. Mesafesine dönmesiyle, lehine gelişecek yarışta favorim. Start sorununu halledebilmişse Laguna Lady’nin çime de çok yatkın pedigrisi var, mutlaka yazılmalıdır. Bekleyerek de gelebilmeye başlayan Urfagülü uygun grupta şanslıdır. Gülan Binda, Kırdere ve Reach The Top son tercihlerim, ilk ayaktan eleme yapmayalım.

 

Şehlevent son yarışında yakın bitirmiş görünse de bence çok zorlanmadı, bugün de net favorim olmakla birlikte tek yazma konusunda içime sinmeyen bir şeyler var. Özbilgin’in sadece kaçarak kazanabilir bir görüntüsü var, bugün de pek kaçan at göremedim, istediği şartları yakalarsa Şehlevent’i zorlayabilir. Önderefe, Kırmızıkaya, Mehmetin Atı, Aksakal, Junyır Sancak ve Anadolu Hisarı dörtlüsü daha sonra.

 

Waneta ve Wakanda gibi iki tane birinci sınıf dişi veren Blushing Ghost’un kızı Wanena’nın idman durumu çok iyi görünüyor. Yani ben bu atı yıkarsam ancak böyle 1000 metre bir yarışta Three Valleys tayı varsa yıkarım. Bugün de denk gelmiş, yarışta çok iyi bir 1000 metre pedigrisine sahip, üst üste 800/47 işler yapabilen Takayama var, iki at bence yarışı her şekilde kapatır.

 

Churchil Fire bu haftanın en ağır favorisi, bu gruba ancak arızalanırsa kaybeder.

 

Hem son yarışı hem kalitesiyle grubun çok önünde olan Kaftan’ın son ayağı kaybetmeyeceğini düşünüyorum. Zorlama rakip önermektense tek yazıp misliyi ya da yediliye yöneltmeyi daha mantıklı buldum. Ağacemal, Korcan falan Kaftan’ın son yarışına karşı yazılamazlar.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 9,5,2,3,1,10

2.Ayak: 2,1,11,3,8,5,4,10

3.Ayak: 6,3

4.Ayak: 3,1,4,2,6,5

5.Ayak: 5

6.Ayak: 2


Cengiz Gürbüz