• 26 Mayıs İstanbul

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 11 ay, 2 saat, 14 dakika, 21 saniye önce

İlk altılıda bankom My Billionire. 1200 sürat yarışında İmpulsive’den daha net geleceğini düşünüyorum. Rasimbey, Maktayman birbirinden kurtulamaz görünüyorlar. Bu şartlarda yarış tamamen My Billioneire’i işaret ediyor, bankom.

 

Uçan Fil bu yıl en beğendiğim üçlü taylardan biri. Pisti dolduran, göz okşayan bir aksiyon yapısı var. Özellikle baş aksiyonunu çok şık yapıyor. Uzun ve hızlı bir sprinti var. Süratli mesafe koşularında, doğru şekilde bekleyebildiği zaman sınıf yarış koşma gücü olduğuna inanıyorum. Bugün yarış istediği gibi görünüyor, Rampage bu mesafeli bir yarışta temponun yükselmesi adına ideal bir tay. Rockabye da belli noktadan sonra onu uyum sağlayacaktır. Dolayısıyla Uçan Fil son koşusunda olduğu gibi erken yürümek zorunda değil. Gerçek stilinde, ideal mesafesinde koşacağı bu yarış Uçan Fil’e çok inanıyorum.

Rakibi performans olarak diğerlerinin bariz önünde, mesafe de tutar görünen Jiminy Cricket.

 

Always Perfect orijin itibarıyla uzun mesafe zemini hiç olmayan bir at. Üç gömlek alt sınıf atlarla koşacak, buna rağmen mesafeyi tolere edebileceğindeng emin değilim.

Başta Juno olmak üzere, boş kaçma imkanı olan Sıngle Car ve at yokluğundan Sensizim rakipleri.

 

Bahattin’i ikinci altılı kurgusuna tek yazıyorum. Bahattin’in en iyi koştuğu yarış tipi bugünkü gibi orta mesafe, süratli, sınıf olarak da handikap 15,16 tipinde koşular. Yarışta sürat olacaktır, Bu ve Yolkıran ikisi de çabuk isimler. Şimişekkral hemen hemen bütün Şimşeğinoğlu yavruları gibi mesafe uzadığı zaman performansı azalıyor. Stilini de kazanmaya pek elverişli bulmuyorum. Zeki Dayı’nın 1200 – 1400’ü daha etkili, uzadığı zaman o şekilde gelmiyor. Ama Müslüm mesafeyi bir şekilde hissettirmemeyi başarabilirse bu atların yanında Zeki Dayı’nın şansı var, farklı kurgu deneyenler Zeki Dayı’yı ilk rakip olarak düşünebilir. Daloğlu ideal şartlarında koşacak ama Bahattin kadar beğenmiyorum. Derindeniz yetenekli bir at ama bence bir yarış daha götürdüğü zaman gerçek gücünü koşabilir durma gelecek.

Sonuç olarak Bahattin’i form durumu, mesafe, yarış gidişi gibi sonucu doğrudan etkileyen faktörlerin hepsinde ben birinci at çıkardım. Ahmet düzlüğe kadar yarışı hissettirmeden bekleyebilirse kazanacağına inanıyorum.

Bol şanslar..

 

 

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 2,4,6,5,3

2.Ayak: 2,,1,4,5

3.Ayak: 4

4.Ayak: 3,2,1,7

5.Ayak: 11,5

6.Ayak: 10,9,2,3,6,7,5,,4,1

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 3,2,1,7

2.Ayak: 11,5

3.Ayak: 10,9,2,3,6,7,5

4.Ayak: 2,1,6,,7

5.Ayak: 3,1,7,8,5,2

6.Ayak: 3


Cengiz Gürbüz