• 26 Nisan Elazığ

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 10 saat, 39 dakika, 26 saniye önce

Uçarlım’ın kardeşi Uçarkanat hem orijin hem ilk yarış performansı itibarıyla grubun çok önünde görünüyor, ilk defa koşacak taylarda Uçarkanat’ı zorlayacak bir şey göremedim,  yarış koşmuş taylardan zaten en az dört saniye daha iyi ve bu fark açılır ama kapanmaz gibi görünüyor, kazanmalıdır.

 

Turabi kazanma özürlü bir at değil, esasında hiçbir at kazanma özürlüsü değil, Oğlum Berat’a bir ara böyle diyorlardı geçen sene kazanmadığı yarış kalmadı, atlar gücünün yettiği yarışı kazanır. Bazıları stil olarak uygun şartları beklemek zorundadır mesele bu. Turabi elinde sadece iki yüz metre bir sprint olduğu için tempo ve rakip seçen bir at. Yarış sonunda İmparator tarzı inatçı bir atla kaldığı zaman kaybediyor. Ben her yerde çok kolay giden yapısının Elazığ’ın ağır kumuna çok uygun olduğunu düşünüyorum. Bugün öndeki muhtemel yığılmanın da yardımıyla, uzun süre sonra ilk kez bu kadar favori geldi gözüme. Bir ara tek bırakmayı bile düşündüm ama vazgeçtim. Taşçı Pehlivan iyi yer tutup çok kolay hızlanabilmesiyle Doğu’da her zaman fark yaratıyor. Bugün de Yeşiltaş ve Ozibey ikilisinin dibine yatıp, özellikle Yeşiltaş’ı fazla uğraşmadan atlayabilirse çok iyi koşacaktır. Dokuz yaşına gelmesine rağmen hala temposunu koruyan Cappadocia son tercihim.

 

Günün en can alıcı yarışı üçüncü ayak.  Ataştacus muhtemelen çok ağır favori çıkacak ki haklıdır, öne kolay geldiği her yarış bu grubu Ataştacus çok rahat geçer. Yalnız 1500 start yerinin virajın hemen dibinde ve Ataştacus startı zaman zaman hafif takılarak alıyor.  On dördüncü olduğu son Urfa yarışını izlemenizi öneririm, Urfa’nın da 1400 start aynı böyle virajda ve Ataştacus’un takılarak çıktığında nerelerde kalabileceğini görmemiz açısından iyi bir örnek. Sonuç olarak, ben Ataştacus’u bu kadar favoriyken tek yazmak yerine yıkmanın daha uygun olduğunu düşünüyorum.

Rakipleri, mesafesine dönen Nasipli başta olmak üzere Deli Nusret, Zahan, Siverek  Beyi, Hulin ve Esenpoyraz. Aslında rakibi demeyelim de Ataştacus’u görmezden gelirsek şanslı atlar diyelim.

 

Kara Kantos Elazığ kumunu çok sevdi, en iyi olduğu mesafede ve uygun grupta yarışın net favorisi. Gözyaşı Taşı’nın son yarışını beğendim, yakın bekleyerek gelebiliyor ki Elazığ kısa yarışlarında bence en önemli şey bu. Çölavı’nın son yarışı fena değildi, İçimsu’dan çok daha iyi çıkmasıyla önde kolay kalacağını ve tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Geriden gelecek bir atımız da olsun, Tekfordüngülü son tercihim. Kara Kantos yarışını yaparsa geçmesi zor ama olur da biraz eksik koşar falan, sigortamız olsun.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5

2.Ayak: 5,2,8

3.Ayak: 1,3,2,7,8,10,5

4.Ayak: 9,6,1,2

5.Ayak: 1,8,6,5

6.Ayak: 3,14,2,8,4,6,7,9,13,1


Cengiz Gürbüz