• 26 Ocak İzmir

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 2 ay, 4 hafta, 2 gün, 20 saat, 9 dakika, 5 saniye önce

Hıgh Kıng çoğu tecrübesiz ve uyum sorunu yaşayan rakipleri arasında öne çıkıyor, 1200’ü de daha iyi koşacağını düşünüyorum, onu geçebilen yarışı kazanır. Skynet aşağı yukarı her yarışına favori çıktı, fena bir tay değil ama 1200’de yer tutma sorunu yaşıyor, uygun grupta onu da yazalım.

Lıon Heart’ın oğlu Masaru 1200’e çok yatkın bit tay, ilk yarışı da kötü değil, zamanla daha iyi olacaktır. Son yarışında kıpırdayan Enopi ve Areshan ikilisi, İzmir kumunda iyi çalışan, Figaro’nun torunu My Golden Girl ve yetersiz görüntüsüne rağmen Madiba’nın kardeşi Trombino’yu da yazalım.

 

Bankom Selçukoğlu. Son yarışında toparlanmış göründü, standart performansı olmasa da bu gruba yeterli bir yarış koştu. Bir startı çekmiş, öne çok kolay gelecektir, muhtemelen Destan Ağa’ya numarayı verip viraja kadar iki gideceğini düşünüyorum, Koçoğulları ile bu şekilde koşup kazandığı, başarılı olduğu yarışlar var. Tek rakip Sky Hero olan bir yarışta Selçukoğlu risk edilebilir. Eğer sağlıklı ve nefesli koşacaksa kolay kolay kaybetmeyeceğini düşünüyorum.

 

Ahber ve Oğlum Emir gibi yarışın iyi tayları hakkında mesafe tereddütlerim var. Karaca 5 ‘in tayları genelde kısaya daha eğilimliler, Ahber de çabuk ayaklı görüntüsüyle uzunda zorlanabilir gibi geldi bana. Benzer şekilde Oğlum Emir’in de ikinci annesi Yağmur 15 orta mesafe atları veriyor. O yüzden bu yarışı biraz kurcalamak istedim.

Babakayra son yarışında kıpırdadı, mesafe konusunda da kesinlikle sıkıntı yaşamayacaktır, mutlaka yarışın içinde olacağını düşünüyorum. Hira son iki yarış hiç ortada olmasa da bu grupta yazmak lazım. Fanizan ve Kronos ile kapalı gibi. Kronos için de mesafe tereddütlerim var, o yüzden bu kadar geri aldım.

 

Westside yarışın iyi atları içerisinde uzuna en yatkın bulduğum isim oldu. Precıuss Jewel ve özellikle Triple Crown’un uzunda kesin eksilecekleri düşünüyorum, grup çok zayıf o başka mesela. Önce Forested’ın kızı Westside’ı yazalım, Forested Royal Abjar’dan bile uzun koşan yavru vermeyi başardı, Westside da, en azından bu grupta sırıtmayacaktır.

İlk rakip tabi ki Precıouss Jewell. Annesi Sala ile kardeş, Sala’nın da kısa kumcuları meşhur bildiğiniz gibi. Dehere de işin içinde olunca uzunda dikkat etmek lazım. Ask Me Fly henüz bu grubu hiç geçemese de, bomboş kalacağı bu yarışta dikkat etmek lazım. Mesafede rakipleri kadar eksilmeyeceğini düşünüyorum, özellikle bu yarış özelinde boş kalan ve potansiyeli de idare eder durumdaki tayın ciddi şansı olabilir, Ask Me Fly bu tanıma uyan tek isim.

Trıple Crown ve Master Of The Wind’i mesafeden eledim ama özellikle Master Of The Wind konusunda tereddütlerim var, yeri olanlar yazabilir.

 

Flo Jo için en büyük sorun start çıkışı, ne zaman az atta yazsam bozuk çıkıp yer tutamıyor, yine Flo Jo’ya güvenip oyun kaybetmek istemiyorum. İyi çıkarsa kolay kolay kaybetmez.

Sheilla’ya bu kiloda kayıtsız kalamadım, Yeşilmişik’in son yarışı fena değildi, bence kısası  daha iyi. Son tercihim Bezmi Alem.

 

Lady Extra’nın tayı Extra Bazalt doğal olarak ilk yarışına çok favori çıkmıştı, iki üç boy takılınca yarışa hiç karışamadı ki İzmir çiminin kötü olduğu bir dönemde koşmuştu. Aradan sonra işleri fena değil gibi görünüyor, 1000/1.02 galobu var, düzgün çıkarsa bu zayıf grupta kazanmaya çok yakınıdır, iki tekle oynayacaksanız eğer önerim Extra Bazalt.

Tecrübeli Flash İs Back, ilk yarışını çok kötü bulmadığım Rapator’un oğlu Belarek ve yine kaba kuma Yarkın görünen pedigrisiyle Bay Tutu üçlüsü Extra Bazalt’ın rakipleri.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,7,6,1,3,10,8

2.Ayak: 1

3.Ayak: 4,2,1,8,6,3

4.Ayak: 3,6,1

5.Ayak: 1,4,6,5

6.Ayak: 5/6,3,2