• 26 Şubat İzmir

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 1 ay, 3 hafta, 9 saat, 12 dakika, 45 saniye önce

İzmir programını çok fazla beğendiğimi söyleyemem. Ne misliyi ne normal kurguyu tam olarak içime sindirebildim. Her iki hali için de oyun vereceğim, hangisi içinize sinerse onu denemeniz tavsiyemdir.

 

İlk ayağın sonucu tamamen İlkaan’ın start çıkışına bağlı. Anlayamadığım şekilde bazen çok iyi bazen çok kötü çıkıyor, bu özelliğe sahip neredeyse tek at İlkaan. O yüzden, yarışta başka kaçak da varsa İlkaan’a karşı hep çekinerek yaklaşıyorum. Eğer son yarışındaki gibi değil de bir önceki gibi çıkarsa bence kaybetmez. My Royal Sun’ın dışından çıkması çok kritik olmuş, içinde kalsa Özcan onu start çıkışında kapatıp şansını bitirebilirdi.

My Royal Sun tam anlamıyla yarışın sigortası. Eğer İlkaan yine takılarak çıkacaksa bence 1200’de bu gruba dayanır ki muhtemelen öne de o çıkar.

 

Uçak Kaçtı’yı ben de önde tutuyorum ama yüzde elliler bana biraz fazla gibi geldi. Bir önceki altıncı olduğu yarışta eksik koşma potansiyeli olduğunu gösterdi, hep kötü galopla çalışıyor ve biraz da arası var, benim tercihim yıkmak. Yanına yazacağım taylar Uçak Kaçtı’nın eksik koşma ihtimaline karşıdır, yarışını yaparsa kolay kolay kaybetmez.

Chıaro Dı Luna’nın orijinini ve eşgalini çok beğeniyorum, tam bir kısa kum atı. İlk yarışında start problemi yaşadı ki zaten hiç hazır durumda da görünmedi. Biraz geliştiyse tehlikeli olabilir. Stage Door East’ın torunu Verlabano uzunu hiç sevmedi, kısada kumaşı var, yıkacaksak yazalım mutlaka. Okyanus Sisi’nin kısa kum için güzel pedigrisi var, galopları da fena değil, deneyelim. Son sırada çabuk ayaklı Aralyn.

 

Günebakış’ın yine boş kalma şansı var, Balk da dahil olmak üzere bütün gruba dayanabilir. Balk tabi ki ilk rakibi. Biraz ters mesafeye rağmen Sultanpelin yazılabilir. Nevvare’den artık bıktım ama tehlikeli yarışlar koşuyor, yazmadan edemiyorum. Ünübol son sırada.

Günyüzü’nün son halini beğenmiyorum, İlksen’in mesafeyi hiç beceremediğini biliyoruz, grup uygun olsa da ben elemeyi tercih ettim.

 

Cankardeşler kazanacak. 

Sıralıyı arayalım. Şimdi Egebeyi yakalandığı zaman direncini kaybediyor, Cankardeşler ve Garanti ikilisi onu çok kolay yakalayacaklar ki bu şartlarda eksileceğini düşünüyorum. Şahpazlı eskisi gibi değil, Garanti Egebeyi varken bence gerçek yarışını koşamayacak, uzunu da kısa kadar koşmuyor. Kurtçabey’in rezalet bir yarış stili var, ben risk alacağım hemen her zaman Kurtçabey’i eliyorum. Elimizde Aynatınaz kaldı. Aynatınaz yarışını koşarsa, Cankardeşler’in hemen hepsini bayıltacağı ön grubu geçecektir, Kurtçabey’den de çok aşağı olmadığını düşünüyorum. Yüzde bir Agf oranıyla sıralı için mükemmel bir aday.

 

Kıss Me’nin kum yarışı grubun en iyisi, aradan iyi dönerse kazanmaya çok yakındır. Perceptıon’un İstanbul yarışı çok iyiydi, burada yazmamak olmaz. Misliler için bu ikili yeterli görülebilir, biri bile yarışını koşsa bence kazanmaya çok yakındır.

Panigale’in son yarışında başına gelmeyen kalmadı, yine de ikinciliğini çok fazla beğenmedim, beklediğimi tam olarak bulamadım Panigale’den. Yine de bu grupta yazılabilir. Zişan’ın kızı Zişanım’a son bir şans daha veriyorum, son işi güzel olmuş. Yarışın öne gelebilen neredeyse tek tayı Deephouse Lounge… Bosporus etkisi de var, son tercihim.

Bol şanslar..

 

Not: Misli için Uçak Kaçtı tek, tabela da iki at bırakılabilir.

 

1.Ayak: 4,6

2.Ayak: 10,,3,11,9,2

3.Ayak: 4,3,5,6,9

4.Ayak: 2

5.Ayak: 7,10 / 9,12,1

6.Ayak: 7,8,10,1,2,3 


Cengiz Gürbüz