• 26 Temmuz İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 8 ay, 3 hafta, 2 gün, 20 saat, 35 dakika, 43 saniye önce

İki yarış gören Thor'un, Mavidalga’yı geçebilecek kaliteye, yarış karakterine sahip olduğunu düşünüyorum, yeter ki en iyi hali sahada olsun. Yedilide ayırmıyorum.

 

Moskovaateşi yetenekli bir kısa mesafe atı, her yarışında biraz daha ileri gidiyor. Bugün mesafenin kısalması ve Karacakaurt, Bawepir ikilsinin vereceği tempoyla sonlarda daha sert geleceğini, son koşusunda kaybettiği Mavra’dan bu sefer daha şanslı olduğunu düşünüyorum.  Golden Kıng ve Babaural yarışın tecrübeli ve en iyi performanslı tayları. Karacakurt, Bawepir ikilisinden biri diğerine müsade ederse kaçan tay çok şanslı hale gelecek, risk almadan ikisi de yazılmalıdır. Sonra Mavra ve ara vermiş olsa da kalitesiyle Sinanlı yazarak, günün en zor yarışı olan ilk ayağı kapatıyorum.

 

Bu seviyelerde Padrino varsa, ''onu kim geçebilir'' diye düşünerek yarışı kurmalıyız. Boş kalma imkanı olan, çok formdaki Maraz Han’dan başka akla yatkın at yok, iki at kapalı ve günün en sağlam normal ikilisidir.

 

Semih Bey tecrübesi ve rakibi Corcovado’nun ilk yarışının bir tık ötesinde performansıyla yarışın favorisi, Corcovado da mutlaka yazılmalı. Diğer taylarda yarışın içine girecek potansiyel yok.

 

Tatvan İncisi’nin uzun mesafe performansına, hele ki grubun boş kalma imkanı olan Misae gibi yetenekli bir atı varken temkinli yaklaşmak lazım. Mi Bombon ve hatta Katsuya da yazarak kapatılmasını öneriyorum.

 

Ballıkaya’nın kardeşi Borantay son yarışında kısa çim kalitesini net şekilde gösterdi. Kriss Angel gibi 1200’de tehlikeli bir Tree Valleys tayını bomboş kalmışken geçmesinin bu grubun ötesinde bir performans olduğunu düşünüyorum. Bugün mesafenin 1400 olmasıyla Krıss Angel’a daha kolay hakim olacaktır. Churcıl Fire’ın yetenek olarak bence önünde, kazanmasını bekliyorum.

 

Turbocu’yu ancak iki giderek Fordta Tek zorlayabilir, iki atı çok yakın tutuyorum ayırmamanız tavsiyemdir.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,1,2,3,8,4,6

2.Ayak: 1,9

3.Ayak: 2,1

4.Ayak: 2,3,4,1

5.Ayak: 3

6.Ayak: 2,3


Cengiz Gürbüz