• 27 Ekim Ankara

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 5 ay, 3 hafta, 3 gün, 4 saat, 41 dakika, 52 saniye önce

Birinci koşuyu jokeyi biraz bile yürütebilirse Deucalion’ın yüzde yüz kazanacağını düşünüyorum. İkinci koşuda da Hazeleyes yarışın net favorisi.

Programın görünenden cazip bitebilir. Riski farklı yerlerde alıp açık yarışları eleme yoluyla çözmeye çalıştım. Finesse, Taykut, Egeberk tek yazacak kadar güven vermedi. Özellikle Taykut’un yapacağı yarışı merakla bekliyorum; kalabalık yarış, yaşlı atlar, Taykut’un zorlanan yapısı ve bence bu tip yarışlar için gerektiği kadar akıcı olamaması kafamı karıştıran detaylar. Finesse’in geçilmesi zor görünüyor, Taykut’a oranla Finesse tekine biraz daha sıcak bakıyorum ama dediğim gibi bence daha makul seçenekler var. Yarış gören Piano Sonata, Mister Görkem ve her yarışında biraz daha büyüyen Peri Lina başta olmak üzere sıralamam şablonda. Egeberk benim gözümde istikrarı her zaman soru işareti olan atlardan. Bugüne kadar hep plase konumunda koşup zaman zaman çok iyi performans yaparken zaman zaman eksik kaldı. Bu denli ağır favori olduğu bir yarışta ben yıkmayı tercih ediyorum.

Risk aldığım yarışlarla ilgili şunları söyleyebilirim;

İlk ayak Kralarslan, Umutçiçeği, Babamenduh üçlüsüne güveniyorum. Kralarslan iyi olduğu zaman ön grubu belli bir yerden sonra yarıştan düşürmek suretiyle bu atları kolay geçiyor. Biraz arası var ama bildiğimiz şekilde koşacağını düşünüyorum. Esas pistine kalite ve gidişat anlamında uygun şartlarda geri dönen Umutçiçeği’nin de şahane koşacağını düşünüyorum. Babamenduh Ankara şartlarını bilen ve çıkışını bu pistte yapmış bir at. İyi olduğu zaman bu sınıfta her zaman tehlikelidir, ihmal etmeyelim.

Karakeçiğiağası bu gruğtan çok daha yetenekli bir tay. Sürati ve pişkinliğiyle çok çok önde olduğu grupta kesinlikle geçilmeyeceğini düşünüyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,7,5

2.Ayak: 5,9,11,3,1,4

3.Ayak: 3,6,13,16,12

4.Ayak: 16,11,7,2,12,13

5.Ayak: 2,1,6,4

6.Ayak: 2

 
Cengiz Gürbüz