• 27 Haziran Ankara (Ekleme)

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 9 ay, 1 gün, 21 saat, 48 saniye önce

Dördüncü ayak Ünalamca ekledim, kapamak için yazilmali.


Bugün herkese açık yorumların son günü, Kocaeli tahmini de yapıp yarından itibaren eski düzene dönüyorum.

 

Ankara programını genel olarak beğendiğimi söyleyebilirim, yarış gidişini iyi çözebilmek birinci, dördüncü ve beşinci ayakta çok yardımcı olacak.

 

İlk ayakta Atiktay, Borbore ve Katı Semih’in öne gelmeye çalışacakları bir yarış olacak. Katı Semih, özellikle Borbore’nin çabukluğunda olmadığı ve yakın bekleyerek de zaman zaman gelebildiği için bence tempoya hiç girmeyecektir. Aksi takdirde, Katı Semih de ben kaçıyorum derse yarışın temposu çok yüksek ve tam Yükselim’e göre olacak. Ama bu şekilde gideceğini zannetmiyorum. Atiktay’ın kaçmayınca gelmediğini artık taylığından beri biliyoruz. Ama üstünde Ahmet Çelik var, padok taktiği kesin kaçmak şeklinde olsa bile, Borbore’nin daha iyi çıkıp iki – üç boy avans aldığını gören Ahmet Çelik bence en azından viraja kadar beklemek şeklinde bir tercih yapacak. Şimdi, ilk bakışta aslında önde kalması zor görünen Borbore’nin, iki rakibine oranla çok daha iyi start alması ve çabukluğuyla beklenenden kolay şekilde önde kalacağını düşünüyorum. Borbore’nin yakın zamanda Kırmanşah ile dört yüz metre lüt yapıp foto olduğu, arka grubu uzak ayırdığı yarışı hatırlayanlar olacaktır. Yani Atiktay’ın presi mi daha etkili Kırmanşah’ın mı diye bir kıyas yaparsak ben tercihimi kesinlikle Kırmanşah’tan yana kullanırım. O yarışta bile sonuna kadar gelen Borbore’nin, bugün Atiktay erken yürümeye çalışsa bile çok iyi koşup bu gruba dayanacağını düşünüyorum, zaten kazanabileceğini hissettiği zaman çok inatçı ve bu grubun üzerinde bir at.

Olur da Katı Semih falan da yarış başında yürütmeye çalışırsa, yarışın iki şekildeki gidişine de hakim olmak için Yükselim yazılabilir. Yükselim’i sadece önde boş kalamamış Borbore ihtimali için tehlikeli buluyorum. Yoksa Borbore, Yükselim ile mücadele edecek yere kadar yarışı getirebilirse zaten kazanır.

Sonuç olarak, Borbore’nin istediği şartları bir şekilde yakalayacağını ve kazanacağını düşünüyorum. Yarışın tam anlamıyla sigortası Yükselim’dir ama teksiz bir oyun vermek istemediğim için Borbore riskini alıyorum.

Sezar’a bu mesafenin uzun olduğunu, Atiktay ve Katı Semih’in Borbore varken şanslarının çok az olduğunu düşünüyorum. İmparator tehlikeli olabilir.

 

İkinci ayakta Babaemir kuma yatkın pedigrisi ve son yarışından sonra koşunun tartışmasız favorisidir. Ama, ilk ayakta Borbore riskini aldıktan sonra ve burada kuma yatkın pedigrili, henüz kendini göstermemiş, gelişime açık taylar varken ben tercihimi Babaemir’i yıkmak yönünde kullanıyorum. Zaten Babaemir gelirse altılı ne olursa olsun para vermez. Burada Babaemir tek, ilk ayak çok at şeklinde bir altılı ne kadar oynanmaya değer, tartışılır. Amacımız altılıyı değil parayı bulmak olmalı. Ayrıca, sadece deneme amaçlı değil gerçekten geçilebileceğini düşündüğüm için Babaemeir’i yıkıyorum.

Velhasıl, İstanbul yarışları fena olmayan, bu grup için yeterli kumaşıyla Haurun başta olmak üzere,  kumda iyi at verebilen Rose Bay’in kızı Caro Mıa,  Klubnika’nın çok iyi işler yapan yavrusu Wannabe,  eşgal olarak tam Yonaguska olan Kushımoto, Caountry Reel yavrusu Targedyan ve son sırada Gızem Lıon ikinci ayak sıralamam.

 

Whıte Fıre ve Dıana ikilisinden Whıte Fıre’ın ilk yarışı daha iyiydi ama Diana’daki Lady Wıllpower faktörünü görmezden gelmek istemiyorum, ilk yarışına oranla kayda değer gelişim gösterebilir. Ufak oynayanlar için iki at yeterli. Geniş tutanlar, ilk yarışında gruba kolay hakim olmuşken biraz boş kalmasından ötürü sonlarda yakalanan, genel olarak iyi görünen Arrow’u da yazabilir.

 

Eniskerem çok iyi duruma geldi ve gerçek bir Kısa Vade atı oldu. Boş kalabildiği yarışlarda Eniskerem’i geçebilmek artık hiç kolay olmayacak. Bugün çok kolay boş kalma şansı var ve yarışın net favorisidir. Sabrinin Atı potansiyel anlamında Eniskerem’i yakalama ihtimali en yüksek at gibi görünüyor. Akarnejat’a falan yakalanacağını sanmıyorum, Kutup belki yarışı erken süratlendirirse Akarnejat şanslı olabilir ama Kutup hantal yapısıyla bunu ne kadar başarabilir, zor görünüyor.

Yani sonuç olarak, ufaltmak için Eniskerem, Sabrinin Atı yeterlidir. Sonra Kutup ve Akarnejat.

 

Turbocu çok iyi duruma geldi ve yine boş kalacak ama İdealist’in, mesafesine dönen Beybaran’ın ve düzelmeye başlayan Demircenk’in yanında kesin bitirir diyemiyorum. Dördünü yazıp kapatıyorum.

 

Son ayak sıralamam şablonda.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4

2.Ayak: 2,3,7,10,9,8,6

3.Ayak: 6,2,,5

4.Ayak: 3,6,,1,2

5.Ayak: 3,2,9,5

6.Ayak: 13,17,9,1,3,14


Cengiz Gürbüz