• 27 Haziran Elazığ

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 9 ay, 4 hafta, 15 saat, 50 dakika, 12 saniye önce

Elazığ programında içime sinen bir tek bulamadığım için, zaman zaman yaptığımız şekilde beşli ganyan tercihine yöneldim. En azından hedef oyun yapıp tuttuğumuz atları daha yoğun şekilde değerlendirmiş oluruz.

 

Zirve Tay’ın niyeti dördüncü ayağın belirleyici noktası. Ekürilerden bu mesafede güvenilir olanı kesinlikle Tekçapkan. Kemal Kurt / Zirve Tay ikilisinin Tekçapkan’ı taciz etmesi durumunda Kaçar Fevzi’yi beklemek durumunda kalıp, acı çekeceğimiz bir yarış olabilir.

Baba Sönmez, Pekkurt ilaveleriyle bu yarış benim içime daha çok siniyor.

 

Satış Koşusu’nda el değiştiren Rüzgar Gold, handikap puanı ve formu tezat hale gelip koşacak yarış bulamayan Kıng Crown ve yaşı gereği kaçıp bitirebilmesi adına son çare Elazığ olan Airtouch bu gruba yeni dahil olan isimler.

Yarışı doğru koşturmak sonucu tahmin edebilmek adına çok önemli. İlk bakışta Kemal Kurtlu Airtouch’un yarışı bekleme atlarına uygun hale getirebileceği düşünülse de; Airtouch’un eski süratinde olmadığını unutmayalım. İki gidip istediği yerde arttırma özelliğiyle Rüzgard Gold bir noktadan sonra rakibini ayırıp düzlüğe avanslı ve sermayeli şekilde çıkabilir. Airtouch’un yeteri kadar serilik yapamaması, Kıng Crown’un dış start tercihi ve zaman zaman start problemi göstermesi Rüzgar Gold’un başlar başlamaz numarayı almasını sağlayabilir. İkinci planda düşündüğüm bu ihtimalin gerçekleşmesi durumunda Rüzgar Gold yarışın ağır favorisi olacak. İki şekilde de süratini etkili kullanabileceğini düşündüğüm Rüzgar Gold favorim.

Şahane durumdaki Curve üç yarış sonra esas mesafesine dönüyor. Orta mesafede New Alaçat’ı kolay şekille ayırabildiğini düşünürsek, yarışın sürati, Rüzgar Gold’un sonlarda kesmesi veya eksik koşması durumunda Curve’ün şansı çok yüksek.

İki atla şansımı deneyeceğim, gayet içime sindiğini söyleyebilirim.

Beklemecileri Curve ile kıyaslarsak, Kara Mahmut’a uzun Silverado’ya kısa olduğunu düşünüyorum. Simental bu grubu geçecek durumda değil, ona da bir tık uzun gelecektir. Ön gruba zaten Rüzgar Gold’un hakim olacağını düşündüğüm için Kıng Crown ve Airtouch’u yazmayı düşünmedim. Kıng Crown bu piste çok etkili uyum sağlayabilir ama onu da risk etmek durumundayım. Çok geniş oynayanlar değerlendirebilir.

Bol şanslar..

 

Beşli Ganyan

1.Ayak: 3,4,8,9,2,5,11,6,9

2.Ayak: 1,2,8,12,4,6

3.Ayak: 5,6,2

4.Ayak: 6,1

5.Ayak: 6,5,8,1,3,14


Cengiz Gürbüz