• 27 Mayıs Adana

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 10 ay, 4 hafta, 2 gün, 7 saat, 19 dakika, 12 saniye önce

Dong Feng’in bu sezon koştuğu iki çim yarışı da çok beğendim. Üst grupta 1800 koşup altıncı olduğu yarışında düzlüğe çıkışı gayet iyiydi. Tam sprinte başlayacağı esnada İvanka’nın kapatması sonucu ancak üç yüz metre sprint yapabilmesine rağmen geldiği yer gayet iyiydi. Uzun sprintli bir tay, dolayısıyla herhangi bir kapanmayı tolere edebilme lüksü yok. Üç dört boy daha önde bitirebileceği bir yarıştı. Son Maiden ikinciliğinde iyi bir kısa çim atına kaybetti. Uygun gruba ve mesafeye döndüğü bu yarışında kazanmasını bekliyorum, bankom.

 

Koca Oğul’un sezon başındaki kadar hızlı start çıkışı yapamaması yarışın kilit noktası. Bugün de aynı şeyin  olması durumunda Küçük Ömer’in çok kolay şekilde boş kalıp çok şanslı hale geldiği bir yarış izleyeceğiz. İkinci bankoya ihtiyaç duyanlar Dede Ömer riskini alabilir.

Koca Oğul, mesafe lehine şekilde kısalan Spartan Emir ve çimci pedigrisiyle Apa Aza şanslı olebileceğini düşündüğüm diğer isimler.

 

Humbara, Akınşah ve Has Yağız arasında Agf tablosuna yansımış haliyle keskin farklar yok. Beraber koştukları son Ankara yarışlarında Akınşah çok yüksek tempo yapıp 1500’ün de etkisiyle Humbara’nın işini zorlaştırmadan yarıştan düşmüştü. Bugün, Kozbeyi sık sık yaşadığı start problemini tekrar ederse Akınşah, Humbara’ya o kadar kolay yakalanmaz. Kozbeyi iyi de çıksa kötü de çıksa Humbara’nın son yarışındaki ön grubun arkasında gitme eğilimi Has Yağız’a kesinlikle yarayacaktır.

Sonnuç olarak üç atın da yarışın gelişimine göre şansının hafif şekilde artıp azalacağı bir yarış. Favorim Has Yağız, tercihim üç at şeklinde.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 7

2.Ayak: 8,1,2,5,4,6,9

3.Ayak: 8,,2,3,4

4.Ayak: 2,1,3

5.Ayak: 1,2,10

6.Ayak: 6,14,12,7,4,2,3,1,8,9