• 27 Mayıs Ankara ( Kum Güncellemesi, Çıkan At )

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 10 ay, 3 hafta, 1 gün, 16 saat, 51 dakika, 21 saniye önce

Tabelada Cennet Kızı Agf tablosunda çıkmış görünüyor ama yarış programı sayfasında değişiklik yok. Eğer çıkacaksa yerine izelim'i ilave edeceğim.



Birinci koşu Burukmert ağır favori oldu, uzunu pek sevmiyor ama bu atlar Burukmert’in kum kalitesine yaklaşamaz. Sagami tercihim değişmedi. The Mantalist, Mastar Kızı, Düldülbir şeklinde ilk ayak kapalı görünüyor. The Mentalist çok favori çıkar ama 1200’de boş kalacak Düldülbir ihtimalini görmezden gelemem. İki tay yarışı için de kuma göre değişiklikler yaptım, şablondan bakabilirsiniz. Bence iki yarış da kuma döndükten sonra cazipleşti. En önemli değişikliği banko tercihinde yapıyorum. Sır Perdesi ve Baht’ın kumda adım atmaması son ayakta Karagülüm’ü büyük favori haline getirdi. Kazanacağını düşünüyorum, bankom.



Üçlü Ganyan’ı Sagami cazipleştirebilir. Orange Blossom’un mesafe ve kilo problemini Sagami kullanabilir, çim yarışı iyiydi, mesafede çok daha etkili olacaktır. İlk koşuyu da Büyük Doğu, Haktan Bey ve Çamlıbel üç at kapatabiliriz. Üçlünün son ayak sıralamasına şablondan bakabilirsiniz.

 

Teksayfa, Mayıs Yağmuru ve Uçan Brenda ilk yarış performansı itibarıyla çok öndeler. Berksoy kızı Teksayfa apranti dolayısıyla çok geride kalmış, çabuk yapısı ve potansiyeliyle mutlaka yazılmalıdır. Mayıs Yağmuru’nun kumu daha iyi görünse de bir şans daha verilmelidir diyorum. Uçan Brenda zaten ilk yarışıyla her şekilde şanslıdır.

 

Karaaüzüm 2400’de Cankardeşler’den daha iyi bir düzlük performansına sahip. Son yarışında da, dokuz yaşında olmasına rağmen hala gelebilir görüntüsü vardı. Bugün de kazanırsa üst üste beşinci kez kazanmış olacak ki benim on beş yıllık geçmişimde, bir atın istatistik anlamında yapabildiği en büyük şey budur. Triple Crown bile 2400’de Grup 1 yarışı üst üste beş kez kazanmanın yanında sönük kalıyor. Gönlüm Karaüzüm’den yana, umarım o kazanır, şansı da var.

İkinci atım Saadın Gücü. Kocakaya son iki yüzde kazanılan yarışlara, eğer bekleme atındaysa çok iyi biniyor. Saadın Gücü’nün 2400’de bu grubu zorlayacak gücü var, çok iyi koşacağını düşünüyorum. Cankardeşler bu mesafede her zaman zorlanıyor, kazansa bile kolay bir yarış olmayacak. Denizim uzun koşar mı bilemiyorum ama en azından uzununun orta mesafesinden daha iyi olmayacağına eminim. Yani mesafenin uzaması Denizim’i daha iyi at bence yapmaz. Semend kısada bu gruba hiç bulaşamıyor ama bu kadar uzayan mesafede çok tehlikelidir.

 

Euphrates favorim olsa da geçen seneki durumuna göre çok geri gitti. Bugün boş kalır gibi görünüyor ama Good Hearted’ın son virajda yürüten,  çok inatçı yapısı onu zorlayacaktır.

Ankara kumu, yarış tempolarına göre sonucu doğrudan etkileyen, kötü atın iyi atı geçebildiği bir pist. Her ne kadar Akın Sözen erken tempoya girmeyen bir jokey olsa da Good Hearted’ın başka çaresi olmadığından bu şekilde koşmak zorunda kalacak. İyi işlerle gelen Daskyleion’un kısa sprinti çok tehlikelidir. Her an bir yerden çıkacak görüntüsü veren Bindokuzyüzyedi, kalitesiyle Madiba, Bursa yarışları fazlasıyla yeterli Matalon ve Ankara kumunda bu grubu her zaman geçebilen Serttaş sıralaması ayrımsız yazılmalıdır.

 

İki atla kapanan bir yarış, Ahmet Çelik tercihiyle Masalcı çok önde çıkıyor ama Kızım Özçelik’in daha dolu, gelişime açık bir görüntüsü var, kesinlikle elenmemelidir.

 

Sır Perdesi’nin dörtlüye dönmesi ve istikrarlı şekilde uzun çim koşmaya başlamasıyla aşağı yukarı potansiyeline ulaştığını düşünüyorum. Vakurkız’ı zorlarken arka grubu çok kolay ayırması, yarış içindeki kolaylığı vs bu grup için fazlasıyla yeterlidir. Aynı yarışı yapması halinde kaybetmeyeceğini, Baht’dan daha güçlü, Karagülüm’den mesafeye daha yatkın olduğunu düşünüyorum, bankom.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,4,5

2.Ayak: 9,10,8,5,4,2

3.Ayak: 4,10,1,9,7

4.Ayak: 8,3,7,2,4,6,5

5.Ayak: 10,11,8

6.Ayak: 4


Cengiz Gürbüz