• 27 Mayıs İstanbul

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 11 ay, 5 gün, 10 saat, 35 dakika, 19 saniye önce

Eski takipçerlim bilir ki Şahinter’i bugüne kadar hiçbir zaman tek yazmadım. Viraja girildiği andan itibaren her yerde iten, her an yarıştan kopacakmış duygusu veren Şahinter’in üç yüz geçildikten sonra farklı bir ata dönüştüğünü görüyoruz. Viraj koşmayı beceremese de düzlük akışı kısa sprint yapanlardan bile daha güçlü olabiliyor. Yanına gelip geçebilen sadece son yarışında Gümbürgümbür oldu. Bugünkü rakiplerin büyük çoğunluğu dörtlülerden oluşuyor. Dün Tarım Bakanlığında da açıkça görüldüğü üzere dörtlü jenerasyonda birinci sınıf bir mesafe atı yok. Sonuç olarak, izlemesi biraz sıkıntılı olsa da Şahinter’in kazanmasını bekliyorum, bankom.

 

Mıster Right gücü sınırları içinde sprint yarışını şahane koşuyor. Mesafe kısaldıkça Mıster Rıght’ın gelişinin çok daha güçlü olduğunu görüyoruz. Uludaz’ın kilo ve pist problemini de hesaba katarak rakibine üstünlük sağlayacağını düşünüyorum.

Demirbüken’i pist nasıl etkiler hiç tahmin edemiyorum açıkçası. Böyle durumlarda iyi koşacağı düşüncesiyle hareket etmek daha mantıklı. İdeal mesafelerinden birinde kazanma şansı var.

 

Berbat bir tempoyla koşulup Okypeta’nın hiç sevmediği bir hale gelen son yarışında Okypeta’nın sonlarda tekrar canlandığını gördük. Funny Familliar, Dakota gibi bu gruptan güçlü atların yanında yarışı çok iyidi. 2100 çim yarışında gösterdiği çıkışı devam ettirdi. Bugün tercihli start çeken Jamala ve Çıksalın ikilisiyle son yarışına göre daha uygun grup ve istediği tempoda bir yarış koşacak, favorim.

Lissandra’nın çok yavaş tempoyla gelişen 2000 / 2.10 derecesine aldanmayalım. Grup çinde mesafeyi koşabilecek en güçlü taylardan biri Lissandra. Ağır pist yarışını ölçü almadığım Cerensel’e de şans verierek üç atla tabelayı bitiriyorum.

River Girl, Jamala, Vıctory Promise mesafe gerekçesiyle elediğim isimler oldu.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,3,4,7,8,1,9,6

2.Ayak: 2,5,4,1,3,9

3.Ayak: 3

4.Ayak: 5,3

5.Ayak: 5,10,8

6.Ayak: 5,7,1,2,3


Cengiz Gürbüz