• 27 Nisan Bursa

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 11 ay, 2 gün, 4 saat, 41 dakika, 37 saniye önce

Bursa programını önce teksiz kurgulamıştım ama bütün seçenekleri değerlendirebilmek adına bir tek yazma mecburiyetinde kaldım. Güzel bir program var,  Agf otanına bakılmaksızın tek oturtabilmek önemli.

 

Yarış gören, biraz uzun mesafeye rağmen Cuvee’nin iyi kumcularından Akgün Reis ve kumu koşabilmesi bu grup için çok kıymetli Superstart Lady ikilisiyle üçüncü koşuyu geçip ilk altılıya yer açabiliriz.

 

Artisemre ingiliz atı gibi belirgin yarış stiline sahip, istikrarlı bir arap at. 1200 – 1300’de, grubunu bulabildiyse Artisemre üzerine her zaman oyun kurulabilir.

Bugünkü yarış özelinde değerlendirecek olursak, bu grubun  bekleyerek Artisemre’yi geçebilme ihtimali son derece zayıf. Ancak etkili bir kaçak olur da Artisemre’yi erken yürümek zorunda bırakır ve sonunda da direnç gösterebilirse o şekilde geçebilir. Bahsettiğim profile uygun Torerro ve Gökseloğu var. Aloysha’yı start çıkışı bozulduğı için dikkate almıyorum, çimi de zayıf. Artisemre yürüdüğü anda Torrero veya Gökseloğu’na hakim olabilecek sprint hızına sahip bir at, dolayısıyla ön gruba da hakim olarak kazanacağını düşünüyorum.

 

Gold Foot’un öne çıkmayı hedefleyerek koşması veya Bedwulf’un liderliğini kabul ederek bekleme yapması şeklinde iki farklı yarış gidişi var. Bedwulf’u bırakırsa Bedwulf bu mesafede her ata tehdit oluşturabilecek güce sahip. Biraz da start çıkışı belirleyici olacak. Sonuç olarak Bedwulf’u yazmayı daha sağlam buluyorum.

Kınowa ve Cooger elbette yazılacaklar. Kocakayalı Cooger, Kinowa için Good Curry’den sonra en zorlayıcı at.

 

Kaba kumda ve sentetikte koştuğu üst grup yarışlarında beklediğini bulamayan Massandra artık gücünü, pistini ve mesafesini belli etti. Bugünkü Maiden grubu çok uygun görünüyor, tecrübesi ve çim yeteneğiyle çok önde tutuyorum.

Çarçıra, Davutbey ve Asnawand gibi üç tane saf çim atı veren Marquise’in oğlu Hewal son kum yarışındaki kıpırdayan görüntüsüyle yarışın Massandra için tehdit edici potansiyele sahip en güçlü ismi. Kumda grubun en iyi performansını gösteren Break Point’i de ilk çim yarışında ihmal etmeyelim.

Bol şanslar..

 

Birinci Altılı

1.Ayak: 3,1,2,9

2.Ayak: 2,3,4,1,7,8

3.Ayak: 4,2

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 5,3,1,13

2.Ayak: 8,1,2,3,6,10,13

3.Ayak: 1

4.Ayak: 1,4,3

5.Ayak: 13,3,1

6.Ayak: 1,7,5,4,2,19

 

Cengiz Gürbüz