• 27 Nisan İstanbul

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 11 ay, 3 hafta, 1 gün, 55 dakika, 14 saniye önce

İlk yarışları gayet iyi olan iki güçlü ve hazır Kaizbert tayı Unzen ve Çelikman yeterli görünüyor.

 

1400 olsa Hep Beraber’in yanına kesinlikle at yazmazdım. Şahane bir çim pist kumaşı var, nefes veya başka bir sorun yaşamadığı sürece kesinlikle çok iyi koşacak.

Canguven üç yaşlıların en iddialı mesafecilerinden bir tanesi. Henüz ikinci yarışında ve ara vererek gösterdiği 1400 performansıyla sezon ilerledikçe, özellikle uzun mesafede jenerasyonuna hakim bir Canguven izleyebiliriz. Gelişen tecrübesi ve mesafenin lehine şekilde uzamasıyla mutlaka yazılmalı.

 

Mavidalga’nın uzayan her metrede direnci azalıyor. Adını Sen Koy tipinde çok süratli kaçan bir atla koştuğu her yarışında çok zorlandığını biliyoruz. 1600 ve Adını Sen Koy ikilisinin aynı yarışta buluşması Mavidalga’yı ekstra zorlayacaktır.

Tatlı yarışlarla sezonu açan Gözyaşı Gecesi’nin geçen sene Mavidalga’dan daha zor yarışlarda etkili oldu. İdealine yakın bir yarış koşabilirse Mavidalga’yı geçmeye çok yakın olduğunu düşünüyorum. Bankoya ihtiyaç duyanlar Gözyaşı Gecesi’ni tercih edebilir.

Mavidalga ve Adını Sen Koy rakipleri.

 

Çim bir tık daha iyi koşan Şeker Hanım’ın son yarışı harikaydı. Aradan sorunlu dönen Mıss Planet, beklenen çıkışı bir türlü gerçekleştiremeyen Fırey Ates ve 1400 üstü, özellikle yarış süratliyse sonları her zaman sorunlu olan Tomiris karşısında çok çok iyi bir yarış koşacağını düşünüyorum.  Aradan sonraki yarışıyla geçen sezonki durumunu korumayı baiaran Run For Derya rakiplerinin geri gitmiş olması ve yarışın süratiyle kesinlikle yazılmalı. Gözyaşı Gecesi’ne güvenemeyenler için ikinci bir daraltma seçeneği olarak Şeker Hanım – Run For Derya ikilisi tercih edilebilir.

Mıss Planet, Fırey Ates ve Peri Lina rakipleri.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 3,9

2.Ayak: 4,1

3.Ayak: 2,1,4,3

4.Ayak: 3,,4,1

5.Ayak: 2,1,3,5,4,6,8

6.Ayak: 15,13,,8,5,10


Cengiz Gürbüz