• 27 Nisan İstanbul

Ekleme Zamanı : 1 yıl, 11 ay, 3 hafta, 2 gün, 8 saat, 27 dakika, 25 saniye önce

İkinci ayak Big Guns, Heva ve Airdrop arasında arasında oldukça temiz görünüyor.

Heva’nın ön tarafta baskı görmemesi yarışa ciddi bir kalite katacaktır. Sezona iyi başlayan Big Guns, parlak kumaşıyla ilk rakip düşünülmeli. İki yarış görüp vitesini yakalayan Airdrop, en iyi yarışını İstanbul virajında koşuyor. İyi hali bu grupta kesin söz sahibidir, günün en güçlü plase isimlerinden biridir. 

Halis/Kurtel beraberliğinin sonunu getiren Preveze Koşusu, atların rekabeti dışında önemli bir ego savaşına sahne olacak.  

Son derece yavaş bir yarış görüyor, bu yönüyle Final Dance’in gelir gibi olup bir türlü hakim olamadığı bir yarış izleyebiliriz. Kamçı becerisi oldukça düşük bir jokeyle koşuyor olması diğer dezavantajı. Zorro önün arkasını erken alabilirse ayak çabukluğuyla fark yaratabilir ve yarış görme avantajı var. Halis muazzam bir konsantrasyon ve istekle binecektir. Bu senaryoda Zorro’yu ayırmak Sigoş ve Final Dance için kolay olmayacak. Yine de taraf tutmaya çekiniyorum, üç atı ayırmadım. 

Bankom beşinci ayakta Güçlü Turbo’dur.  

Kaya ekürisinin berbat damızlık dişileriyle Urfa seviyesinin dahi altında bir kalite var. Şilan tayının idman görüntüsü içler acısı. Pedigri profili gereği idman süratini yakalamış olması gerekir ki tay bunu bile yapamıyor. Güçlü Turbo’ya dönersek, Ankara’da koştuğu yarış ruba göre daha derli topluydu ve önde tutulan taylardan biriydi. Yarış görme ve bu kez süratli bir pist yakalamasının tayı oldukça geliştireceğini düşünüyorum. Pedigri zemininde de üretebilen bir anne hattına Turbo desteği görüyoruz. Kazanmasını bekleyeceğim, bankomdur. 

Bol şanslar... 

 

1.Ayak: 2,9,1,8,3 

2.Ayak: 4,2,3 

3.Ayak: 6,5,2,1,4,8 

4.Ayak: 6,2,5 

5.Ayak: 3 (Güçlü Turbo) 

6.Ayak: 4,6,1,3,9


Cengiz Gürbüz