• 27 Nisan İzmir

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 11 ay, 1 gün, 11 saat, 32 dakika, 27 saniye önce

Boş kalacak Ferhathan boş koşuyu kazanır gibi görünüyor.

 

Sun Burn bir iki yarış gördükten sonra aşağı yukarı maksimum seviyesine ulaştığını söyleyebiliriz. North Valley ‘in ilerleyen yaşıyla iyice ağırlaşmasıyla birlikte 1600’de zorlanacağını düşünüyorum, kalan grup Sun Burn için zaten çok uygun, yarışın net favorisi. Deli İmparator’u bu kadar cazipken elemek istemedim, orta mesafe kumunu beğeniyorum, bu grupta da işleyecek seviyede yarışları var bence, onu da yazıp iki atla geçerek günün ilk riskini üçüncü ayakta almayı uygun buldum.

 

Karamürsel düzlüğe dolu ve önde çıktığı her yarış çok etkili oluyor, değişik bir karakteri var. Bugün, son yarışından sonra muhtemelen Aşkarbey öne gelip Karamürsel iki gidecek, Karamürsel’in düzlüğe doğru Aşkarbey’den kurtulup yarışı sevdiği hale getirerek kazanacağını düşünüyorum, bankom.

 

Tarıkhan’ın son yarışını beğenmedim, yarış içindeki gidişi falan pek eskisi gibi gelmedi bana, yıkmayı deneyeceğim.  

Yarışta öne Tarık Han’ın mı Vanlımaho’nun mu çıkacağıyla ilgili belirsizlik var. Diğer atlar kesin bekleyecektir. Tarık Han’ın jokeyi Tokaçoğlu boş kalabileceğini hissettiği zaman öne gelmeyi seviyor, Tarık Han da buna uygun bir at, nasıl koşacağını bilemiyorum açıkçası. Vanlımaho’yu bugüne kadar hep iki gidip virajda ya da düzlükte yürüterek koşarken gördük. Esasen en etkili olduğu yarışı düzlüğü önde gördüğü zaman koşuyor, onun da kaçması benim için sürpriz değil ve boş kalırsa tehlikelidir de.  Yeşilmaske ve bu sezon epey canımı yakan Yeşil Yol’u da ilave ederek kapatmak benim içime en çok sinen tercih oldu. Yalnız Tarık Han tıngır mıngır boş kalırsa kolay kazanır, inşallah Vanlı öne çıkar.

 

Son ayakta My Daughter Heja’ya dikkat edelim, gözlük yaramış gibi göründü bana son yarışında, biraz uzun mesafeye rağmen bu kadar gerideyken yazılmalıdır, sıralamam şablonda.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,8,1,3

2.Ayak: 4,8,7,3,5

3.Ayak: 3,4

4.Ayak: 3

5.Ayak: 2,4,3,1

6.Ayak: 1,11,3,5,14,9,12


Cengiz Gürbüz