• 27 Ocak Bursa (Çıkan At)

Ekleme Zamanı : 2 yıl, 2 ay, 3 hafta, 1 gün, 23 saat, 32 dakika, 29 saniye önce

Üçüncü ayakta yarıştan çıkan Kirdemir yerine Tiranli eklendi.

Fizik yapısıyla bire bir babasını taşıyan Kuğulu, son yarışında gösterdiği temiz süratiyle kalitesi hakkında da ipuçları verdi. Ön taraftaki boğuşmadan minimum yıpranmayla düzlüğe gelebilirse, grubun sertleşmesine karşın iki yüz metre kısalıp lehine dönen mesafede sonuca yakın görünüyor. Mesafenin iyileri Hiperaktif ve Prenses Toşur yarışın olmazsa olmaz isimleri. İsmailhanbey İstanbul’da tam çıkış yakalıyorken çeşitli aksilikler neticesinde formunu neticeye yansıtamadı. Bursa kumuna oldukça yatkın pedigrisiyle bu kez bir adım öteye gidebilir. Yarışın en tatminkar plase tayıdır.  Son sırada Dodurga’ya şans verdim.

 

Dört yukarı arapların uzun mesafede kısa vade sınıfına hakim bir form yakalayan Süvari Angel, yarış gidişini lehine yakaladığı zaman düzlük başında etkili bindirmesiyle aldığı avansı sonuca kolay taşıyabiliyor. Kocakaya’nın bu tip atlarda sıklıkla yaptığı üzere ve oldukça işe yarayan 'gidecekmiş gibi başlayıp gelen olursa numarayı bırakma' hamlesine cuk oturan bir at. Düzlüğe kadar tempo anlamında oldukça pasif görünen yarışta ibre tamamen Süvari Angel’ın lehine, kazanmasını bekliyorum.

 

Tabelada Seyfettin-Beytaç ikilisini gruptan ayırdım.

İyi bir Kaizbert pedigrisi taşıyan Seyfettin, son yarışında iyi bir rakibi belirli anlarda sıkıştırabilmesiyle kazanacak pişkinliği yakaladığını gösterdi. İdeal bir form seviyesiyle kısayı daha iyi koşabilmesi gerekir, favorimdir. Kısa mesafe verileriyle dolu pedigrisini nihayet parlatmaya başlayan Beytaç, bu formuyla 1200 metreyi her halükarda iyi koşması gerekir. Start avantajını dayakalamış olup en iyi yarışını bugün beklemeliyiz.

Bol şanslar…

1.Ayak: 4,10,9,7,1,6,8

2.Ayak: 12,2,9,8

3.Ayak: 6,4,1,8

4.Ayak: 7 (Süvari Angel)

5.Ayak: 6,3

6.Ayak: 3,4,1,8,5


Cengiz Gürbüz