• 27 Şubat Kocaeli

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 1 ay, 3 hafta, 4 gün, 22 saat, 30 dakika, 49 saniye önce

Naughty Boy’un hafif kuma da uyumlu olacağını düşünüyorum. Görüntü itibarıyla Talip Han’ın dominant etkileri var ama Mıss Sural tayının Kocaeli kumunu kötü koşma ihtimali çok düşük. Mıss Sural, Özennaz diye açılan sülale kumda çok başarılı ve istikrarlı atlar üretti, özellikle Mıss Sural’ın annesi Özennaz kaliteli bir kum annesi.  Uygun grupta net favorim. Mesafe biraz uzun olsa da, Top Honor torunu Pan Şkryel’in çıkışı devam edecektir, ikinci şansı ona verelim. Kızıl Kartal orijin ve ilk yarış performansı itibarıyla net şekilde kum atı olduğunu gösterdi. Pedigriyi açtığımızda Kitoph ve Gülten gibi mesafe tutabilen ve uzun süre istikrarlı şekilde sahada kalan dominant kum anneleri görüyoruz, Selimbey, Altınkaya Maiden bir yarış için yeterli referanslar. Üçüncü ve son tercihim Kızıl Kartal oldu.

 

Sentetik tercih etmeyip bence bilinçli bir şekilde bu yarışı bekleyen Whısper için grup, yarış gidişi ve mesafe son iki üç yarışına göre daha uygun. Raziye Ana, Ampıhıtrate, Wellcome gibi atların yanında bile yarış bitirmeyi başarabiliyor. 1500’de daha sakin ve kolay tempo yapacaktır, geçileceğini sanmıyorum, bankom.

 

Halenay yarış içindeki kolay temposuyla son iki yüze kadar belirgin bir avans alacaktır ama bu mesafede son iki yüzde mutlaka yavaşlayacak. Ne ölçüde duracağını kestirememekle beraber, Selincan’ın yanında sonlarına güvenmeyi riskli buluyorum.

Selincan son İstanbul yarışında öne erken yürümek yerine kendisi için doğru yarış tipi olan kısa sprint yarışı yapmayı denedi ve bence en diri yarışını koştu. Ön gruba zaten yapacak bir şey yoktu, düzlük boyu kesmeyip devam etmesi tayın gelişimini ve stilini görebilmemiz açısından önemli. Bugün biraz daha Halenay’ı kaçırmama hedefiyle koşup yakın bekleme yapacaktır, orijin olarak kuma, Halenay’a göre de mesafeye daha yatkın, şans verilmelidir.

Bol şanslar..

 

 

1.Ayak: 3,4,2

2.Ayak: 3,12,6,5,11,,2,4

3.Ayak: 2,7,4,5,3,8

4.Ayak: 1

5.Ayak: 6,9

6.Ayak: 8,3,2,1,5,12,,11,4

 
Cengiz Gürbüz