• 27 Temmuz Ankara

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 8 ay, 3 hafta, 5 gün, 17 saat, 56 dakika, 31 saniye önce

Yarış gördükten sonra uzun süre hazırlanan Akağaç’ın çimi ve ilk yarışına oranla ikincisi çok daha iyi olacaktır.  Kısada yer tutamayan Özayberk için mesafenin 1400’e uzaması Akağaç’ı tek bırakma konusunda cesaretimi kıran en önemli etken oldu. 1200 olsa Özayberk’i elerdim ama 1400’de yerini erken bulup düzlüğe daha iyi yerde çıkar ve düzlük performansı daha etkili olur.  Kısa çime yatkın pedigrisi ve henüz en iyi yarışını koşmamasıyla Fırtına İbo son tercihim.

 

Grup ne kadar uygun olursa olsun, kazanma konusunda asla güven vermeyen Arsen Lupen’i tek yazmaktan her zaman imtina ediyorum, bugün de yanına üç rakip önereceğim. Yarış görüp hemen kalitesini yakalayan Kainat mutlaka yazılmalıdır. Soydan erken yürümezse boş kalma imkanı olan Absolute Power ve iyi duruma gelen Fantastic Lero daha sonra.

 

Vakurkız bu gruba her zaman hakim. Dişiler arasında bu seviyelerde kaybedebileceği bir yarış vardı, o da Seyyahkızı’nın 1200’de boş kalması. O yarışta bile ben Vakurkız’a güvenip tek bırakmıştım, çok iyi koşmasına rağmen rakibinin 1200’de istisna bir yeteneğe sahip olmasından ötürü yetiştiremedi. Bu gruba nasıl geçilir diye düşündüğümde bir cevap bulamıyorum açıkçası. Dişi Kurt da kıpırdama var ama bence Vakurkız daha farklı. Son yarışında öne gelememesine rağmen kazanan Büyük Doğu’yu Vakurkız olsa bence geçerdi mesela. Burcusultan kolay gelip hafif dirençle karşılaşınca bayılıyor, bu grubun tamamını zaten hiçbir zaman geçemedi. Signora kaçıp bitirebilir mi? zor. Sır Perdesi ancak Vakurkız eksik koşabilirse şanslı olur. Benazir Kız’a mesafe net şekilde uzun.

Sonuç olarak Vakurkız’ın bir kez daha kazanacağını düşünüyorum.

 

Starbir’in annesi Demirstarliçe benim hayran olduğum, kendisini ve kızlarını sürekli kolladığım annelerden bir tanesi. Gobakbey’den olma yavrusu Tatlıkotan’ı hepimiz biliyoruz, Eşkbar’dan olma yavrusu Tek Eşkbar da çok yetenekli bir taydı, sorunlarından ötürü sadece üç yaşlı koşabildi. En iyi yavrusunun Deha’dan verdiği Starbir olacağını düşünüyorum. Kum yarışı kesinlikle ölçü değil, gelişen tecrübesi ve en iyi startı çekmiş olmasıyla kazanmaya çok yakın buluyorum.

Bilbilan ve Alaram’ın erkek olan anne kardeşi Umutlu’nun ilk yarış performansını ve eşgalini çok beğendim. Onun da en iyi Artvin Güzeli yavrusu olacağını düşünüyorum, Saruhanağa ile güzel bir uyum yakalamışlar ve yine Artvin Güzeli’nin baskın olduğu ama performans anlamında Saruhanağa’nın da olumlu etkilerinin olacağı bir tay olduğunu düşünüyorum. Bugün boş kalamasa bile Sadettin düzlüğe idareli ve iyi yerde getirecektir, gelişen tecrübesiyle ikinci tercihim.

Son yüzde çözülen yarışlara harika binen Kocakaya, yarışın üç yaşlı 1400 bir arap Maden’ı olduğu düşünülünce, etkili kısa sprint yapabilen, yetenekli tay Koryiğit’e çok şey katacağını düşünüyorum. Hele ki yarış süratli giderse çok şanslıdır, son tercihim.

Bol şanslar..

 

Sıralı İkili: 7.Koşu: 7 / 8,4,9,11,12,6

 

1.Ayak: 4,3,2,5,6,9,8

2.Ayak: 2,8,6

3.Ayak: 3,6,1,8

4.Ayak: 4

5.Ayak: 7,8,4

6.Ayak: 5,1,8,4,15,7,6