• 28 Ağustos Bursa

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 7 ay, 4 hafta, 1 gün, 13 saat, 54 dakika, 46 saniye önce

Bursa 1200 pistinin yeni haline ilk defa çıkan Mavidalga ve idman görüntüsü pedigrisi kadar iyi olmayan Run For Rüya’yı tek vermek istemedim, Ildır Rüzgarı’nın orayı üç ata kapalı tutuyorum. Riskli bir banko deneyerek, ağır favorilerin en azından ikisinin yıkılması üzerine şablon hazırladım, umarım başarılı olabiliriz.

 

Bankom ilk ayakta Ask Me Fly oldu. Biraz yarış gidişinden bahsedeyim.  Aylişko en seri olmasıyla muhtemelen öne gelecek, hemen dibinde ısrarlı Autumn Pearl ve kendi halinde Ask Me Fly şeklinde, sert tempolu vaziyette düzlüğe çıkılacak. Ask Me Fly kumda da gelebilse en iyi yarışını kısa çimde yaptığını düşünüyorum. Zaten Native Khan’ın saf kumcu diye nitelenecek yavrusu yok,  kısa çim atları veren Music Folies kızı Asarte’den olan Ask Me Fly’ın da çim yarışları daha üst düzey. İzmir’de Pınar Sultan’ı, Storm Tracks’i geçerek ikinci olduğu yarış, kariyerinin en iyi koşusuydu. Bursa 1200 çimine çok uygun bir stili var, Aylişko ve Autumn Pearl’ın dibinde giderek, düzlük ortalarında numaraya çıkıp direnmesini bekliyorum, bankom.

 

Run For Rüya’nın idman performansı pedigrisi kadar parlak değil. Dış starttan çıkıyor, biraz tereddüt ederse yarış sıkıntıya girebilir, ekürisi de yüzde yüz içime sinmedi. World Of Dancer zayıf grupta direkt göze batan kısa çim pedigrisi ve yeterli işleriyle mutlaka olmalı. Mali yavrusu Kara Hisar, 1000/04 işleri ve muhtemelen süratli yapısıyla tehlikeli olabilir. Düzenli çalışan Kızıkhan son tercihim.

 

Ethem Menderes Koşusu risk almaya çok kapalı bir yarış. Her atın gününde oluşuna ve yarış gidişine göre şansı var. Geride kalan Eser’i mutlaka yazmanızı önererek sıralamayı şablona bırakıyorum.

 

Çok iyi duruma gelen Ildır Rüzgarı uygun grubu geçmeye çok yakın görünüyor, ikinci tek ya da ilk ayağa güvenemeyenler için risk edilebilir.  Sahip değiştirdikten sonra en iyi olduğu döneme yaklaşan Blue Power ve uygun kilosu, mesafe kalitesiyle Kıng Burak sonraki tercihlerim.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 7

2.Ayak: 5,6,1,2

3.Ayak: 5,3,2,4,1

4.Ayak: 5,1,3,6

5.Ayak: 4,,2,9

6.Ayak: 4,2,10,11,7,6,1

 
Cengiz Gürbüz