• 28 Ağustos Elazığ

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 7 ay, 4 hafta, 2 saat, 20 dakika, 21 saniye önce

Powerrun’ın Elazığ istikrarı devam ediyor. Çok çabuk yerini bulan, kısrak babası Primp Dominie etkisiyle yarış içinde çok kolay sürat yapabilen bir at. Önde dirençli bir atla karşılaşmadığı kendi grubundaki her yarışta çok şanslıdır. Bugün yaşça büyük rakiplerle koşacak, güç anlamında hiçbir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Virajda başlayan 1500 startını en iyi yerden çıkacak, favorim. Botanvadisi’nden erken kurtulup kafaya gelebilirse Aten, orta mesafesi kısaya göre daha Sawyer ve son yarışı tam ölçü olmayan Garipağa dörtlüsüyle ilk ayağı günün risk alınabilir yarışlarında biri olarak seçtim.

 

Dördüncü ayağın sonucu tamamen Oytuntay’ın yapacağı start çıkışına bağlı. Takılmadan çıkıp öne gelirse bu gruba dayanmaya çok yakındır. Yarış içindeki kolay temposuyla, ön grubun durduğu yarışlarda çok etkili olan Ağa Osman, hafif uzun mesafeye rağmen grubun uygunluğu ve iyi duruma gelmesiyle Gelen Dost ve son yarışı kıpırtılı Güvener yarışın sigortaları.

 

Son yarışında iyi gruplu bir Maiden’da koşan ve son yirmide kaybeden Tonton Nine, dişi Maiden seviyesinin üzerinde bir yarış koştu. Önde kolay yer tutan güvenilir stiliyle günün kazanmaya en yakın ismidir, bankom.

 

Sesil Sultan Adana’dan beri orta mesafesini çok beğendiğim bir kısrak. Moonbow’ların yanında çok iyi bir 1500 yarış koştuktan sonra ters mesafede kazanıp protestoyla geri atıldı. En iyi olduğu mesafede ve koşabileceği en uygun grubun yanında yarışın net favorisi, ufaltmak için tek bırakabilirsiniz.

Bir iki yarıştır sert kaçaklara denk gelen Özo Bey boş kaldığında tehlikeli olabileceğini hissettiriyor. Bugün Lübbey’den erken kurtulabilirse tehlikeli olabilir. Tarsanas, Wınd Of Bosporus ve Never Black yarışın sigortaları.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 13,2,11,5

2.Ayak: 4,1,5,9,8,13

3.Ayak: 7,9,10,8,5,11

4.Ayak: 5,4,10,12

5.Ayak: 9

6.Ayak: 6,,16,15,3,9

 
Cengiz Gürbüz