• 28 Aralık Diyarbakır

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 3 ay, 3 hafta, 2 gün, 2 saat, 46 dakika, 14 saniye önce

Serdarhan ‘ın oğlu Ağılmusbeyi en iyi koşacağı mesafede ve uygun bir grupla koşacak. En yakın rakibi Maraz Ali’nin kilo dezavantajından ziyade 1200 temposuna uymakla ilgili sorunu var. 1400 olsaydı kesinlikle elemezdim ama 1200’de risk alarak eliyorum.

Ağılmusbeyi eğer öne çabuk gelebilirse ( bazen geliyor bazen gelemiyor ama bugün grubun az atlı olmasından dolayı sorun yaşamayacağını düşünüyorum ) Gülarife ve Küçük Cemre ikilisinin hemen dibinde gidip düzlükte öne çıkarak bu gruba dayanmaya çok yakındır. İlk ayağın kapalısı bana göre beş atla oluyor, Ağılmusbeyi’ni de baya önde tutuyorum, o yüzden şişirmek yerine Ağılmusbeyi’ni tek yazıp olmazsa beşliye döneceğim.

 

Maiden yarışın çok zor. Son Of Soul sürekli üç-dört boy takılıyor, 1200’de güvenmek çok risklidir. Yarışın diğer atlarının da güven veren bir potansiyelleri yok, hepsi aşağı yukarı bu seviyede kalacak taylar.

Wanna Up’ı mutlaka yazalım, daha sonra Ataç Reis, See You Tomorrow ve grubun çok zayıf olmasıyla Deli Reis üçlüsü sıralamam.

 

Moonbow boş kalabileceği ve 1400’ün üzerine çıkan her yarışta ağır favori olarak görülmeli. Son koşusunda Doğa Maria üzerine gider diye çekinip tek yazmamıştım ama bomboş kalınca viraja gelmeden işi bitirdi.

Bugün de grup uygun ve boş kalma imkanı var, Lady Alen son yarışını erken yürütüp kazandı ama Moonbow’un temposuna uymasının o kadar kolay olmayacağını düşünüyorum. Moonbow yine kazanmaya çok çok yakındır. Ağılmusbeyi’nin gelmemsi durumunda beşli için banko önerim kesinlikle Moonbow.

Altılıyı kaçırmamak adına Öztürkmen de yazalım, kapalıdır.

 

Sideli’nin tam kardeşi Parlan nihayet pedigrisini koşmaya başladı, bu atlar Parlan’ın rakibi değiller, son iki yarışını yaparsa eğer yine kolay kazanır. İkinci bankoya ihtiyaç duyanlar için önerim Parlan.

Startta üç boydan fazla takılırsa ya da eski etkisiz dönemdeki yarışlarından birini koşarsa bu yarışın kapalıya kadar yolu var, çok ters bir at gelebilir, ben imkanı olanlar için hepsi diyorum.

 

Turna Şahini yine benzer grupta koşacak ve kazanmaya oldukça yakın görünüyor. Liderbaba’nın kısada da hiç eksilmeyeceğini düşünüyorum, grup da uygun, mutlaka yazılmalıdır. Canbaran son yarışında boş kalınca iyi koştu, bugün kaçak tek rakibi  Şivenaz ve ondan kurtulabilirse çok etkili olabilir. Piste alışan Edizhan’ı da yazıp yeterli görebiliriz.

Bol şanslar..

Not: Beşliyi ufaltmak için beşinci ayak 8,9,5,4,6 yazıp bırakılabilir.

 

1.Ayak: 3

2.Ayak: 3,5,6,11,7,10

3.Ayak: 2,3,5,8,1

4.Ayak: 1/5

5.Ayak: 8/9,5,4,6,7,2,1,3

6.Ayak: 1,3,7,5