• 28 Ekim ( İzmir )

Ekleme Zamanı : 7 yıl, 5 ay, 3 hafta, 6 gün, 45 dakika, 34 saniye önce

Küçük Şilan belirli bir istikrara sahip ,performansı da bu vasat grup için yeterli, öncelikle düşünülmeli. Akgündüz ilk yarışındaki görüntüsünü ikinci koşusunda ileri götüremedi ve beklentimin altında bir yarış koştu ama bu grup iyice uygunlaşmış durumda, mutlaka yazılmalı. Demirkazık’ın oğlu Büyüknefes ilk yarışında bu grubun üstünde bir potansiyel gösterdi, ara verdikten sonraki yarışlarına çok takılmamak lazım, bu grupta kesinlikle ihmal edilmemeli.

Dost Han’ı çok geç toparlayan yapısı yüzünden 1200 de eledim.

 

Copperhead Yonaguska özelliklerini taşıdığını son koşusunda gösterdi. Çarçıra’ya saldırırkenki görünümüyle hem eşgal hem aksiyon yapısı olarak tam bir Yonaguska... bu tip gruplara yetecek potansiyeli fazlasıyla var, ideal mesafesinde ve dişine göre grupta şansı çok yüksek.

Yıldırım Şah pedigri olarak çime de çok yatkın bir tay, ikinci anne Tarabya kısa çimde çok üretken bir anne, Birce, Yosun gibi çok yetenekli kızları var, diğer tayları da çok kolay Maiden’dan çıktılar ama erken sorun gösterdiler. Yıldırım Şah çimde bir kez koşmuş onda da hayatının ikinci koşusunda açık yarışa çıkıp etkisiz olmuş. Bu pedigriyle çimde değil kumda gitmesi sürpriz olarak görülmeli. İzmir çiminin artık çime benzemediğinin farkındayım ama Yıldırım Şah’ın her türlü piste uyum sağlayacağını düşünüyorum. Startta çok takılmazsa mutlaka etkili olması beklenmeli.

Tabi ki Büyük Ajiba da çok şanslıdır. Wait For Spring’in tayları özellikle Rüzgar Eto’dan sonra kaba kumcu diye akılda kaldı, evet böyle bir gerçek var ama bu kadar uygun bir grupta ve 1200 de Büyük Ajiba elenmez.

Son olarak iyi yer tutan ve kısa çimi seven Death Racer’da yazıp bırakıyorum.

 

Faustino iyi start çıkışı yaparsa boş kalabileceği uygun bir gruba çıkıyor. Eğer düzgün başlayıp öne düşeceğine emin olsam kesinlikle tek yazacaktım ama hem çok seri çıkmaması hem kötü start yeri hem de son iki yarışında biraz geri gitmiş görüntüsüyle cesaret edemiyorum. Yine de günün cazip banko adaylarından bir tanesi.

Tahire’nin ağır kilosu İlksen, Fethiye, Gülerce üçlüsünü de yazmama neden oldu.

Meloş, Orfia, Yekgün üçlüsünün gelmeyeceğini kimse garanti edemez ama bunları da yazarsam oyun çok şişecek, o yüzden eledim ama biraz çekiniyorum açıkçası. Bu grupta sadece Yekgün kazanmadı, ona da sıra gelecek ama bugün olmaz umarım.

 

Manoush özellikle 1200,1400 seviyesinde çok kabiliyetli bir kısrak, gücünü koştuğu zaman bu mesafelerde dişi bir ata kolay kolay kaybetmez. Start yeri ve hazırlıkları güzel, iyi yer tutması halinde bir kez daha kazanmaya çok yakındır, banko tercihim Manoush’dan yana.

Dolce Vita çok formda ve kısada yetenekli bir kısrak ama Manosuh’un özellikle 1200 kalitesine güvendiğim için tercihimi elemek yönünde kullandım.  Son yarışında start çıkışını da beğenmedim, yine öyle çıkarsa öne gelmekte zorlanacaktır.

Rakip yazacaklar için Fancychany’den çekindiğimi belirteyim. Yarışın en hızlı start çıkışı yapan ve en seri atı, kaçmayı denerse hiç ummadığı kadar boş kalabilir ve mesafe de tam istediği gibi. Başka banko yazanlar önce Fancychanchy’i düşünmeli.

 

Maiden arap yarışını çok at geçiyorum, ilk yarışına rağmen Bedüş’ün torunu Ayaşoğlu zayıf grupta yazılmalıdır,  Aslankaya’dan da tersi bir yarış gelebilir.

 

Ağacemal 1400 üzerine çıktığı zaman eksiliyor, annesi Birhankızı’nın diğer yavrusu Helincan’da böyleydi, zaten Ağacemalle benzer bir stile ve renge sahip. Bu şartlarda Esrar Dede düz mantık bakıldığında banko yazılabilecek kadar şanslı görünüyor ama Esrar Dede üst grupta tempolara bağlı şekilde çok etkili olup alt grupta kaybedebilecek tipte bir at. Hiç güven vermeyen bir sprinti var, tek yazma konusunda ilk başta Manoush ve Esrar Dede arasında kaldım ama Manoush çok daha net bir stile ve karaktere sahip olduğu için onu tercih ettim.

İlk rakip Uğruaçık, hem mesafe hem grup tam istediği gibi, Esrar Dede dışında gruba hakim olacağını düşünüyorum, Esrar Dedeyi’de geçebilir. Son yarışını beğenmesem de potansiyelli pedigrisi ve henüz maksimum koşmamasıyla Kırtoprak ve gücünü koşarsa İnsuyu daha sonra tuttuğum atlar.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 9,1,3

2.Ayak: 8,4,2,3

3.Ayak: 2/1,5,4,9

4.Ayak: 3

5.Ayak: 8,10,7,6,2,1,4

6.Ayak: 1,4,5,12