• 28 Eylül Ankara

Ekleme Zamanı : 4 yıl, 6 ay, 3 hafta, 4 gün, 7 saat, 57 dakika, 10 saniye önce

Mesafenin avantajı yanı sıra uygun grubu da yakalayan Hasanet ilk ayağın net favorisi. Kimgsman biraz daha kısalana mesafede grubun en iyi ismi, son koşusunda 1600’de de idare edebildiğini gösterdi. Gelişen tecrübesiyle bu tayların yanında 1600’ü de kazanabilir. Yılın en yetenekli sprinterlerinden biri olduğunu düşünüyorum ama dediğim gibi 1400 sonrası gerçek mesafesi değil gibi görünüyor. İlk yarışında derece ve görüntü itibarıyla iyi görünen Sozopol da ihmal edilmemeli. Üç tay bence net yeterlidir.

 

Beklenen son koşusunda sabırlı olabilse kazanacaktı, çok erken yürümesine rağmen, kazanan My Billioneire dahil mesafenin en kaliteli ismi görüntüsündeydi. Bugün mecburen bekleyecek, sonuç odaklı değil rakiplere göre koşmak zorunda olduğu bir yarş, grup sertleşse de gerektiği gibi koşabildiği zaman bu atların yanında gelecek gücü olduğunu inanıyorum. Favorim. Bodyguard Hero, Copperfield bıraktıktan sonra büyükler içinde bu mesafenin en etkili ismi, nispeten formda oluşuyla yazılmalıdır. Hawking’in kaybettiği hemen her yarışın nedeni erken yürümesiydi, bu mesafede ciddi şekilde değişebilir zira tamamen onun yeteneklerine hitap eden bir mesafe. Son olarak numarayı alacağını düşündüğüm Babafırat tutuyorum. Sentetikte Good Curry’nin yanında yaptığını bugün de yapabilir.

Bu mesafeyi kazanabilme kabiliyeti bence bu dört atta mevcut, diğerlerinin ( Ulan Bator dahil ) tabelaya koşmasını bekliyorum.

 

Ankara Koşusu’nun geneli mesafe sorunlu atlar. Tempo mutlaka yükselecektir, Arts Man startı iyi almıyor ve numarayı vermek istemeyecektir. Bu şekilde yarışın süratlenmesi kaçınılmaz. Süratli gelişen 2800 yarışı bu grupta kim iyi koşabilir sorusunun cevabı net olmamakla birlikte, kim kazanamaz sorusu üzerinden yarışı değerlendirmek daha doğru. Long Runner ve Yamanlarbeyi’nin en etkisiz olduğu yarışlar 2000 üzeri, bence tesadüfi bir şey değil, iki tayın da mesafesi zayıf. Fearless Action 2000’den sonrası için bariz eksiliyor. Akgün’ün son koşusunu 2400’e rağmen beğendim ama bu mesafede gelebilmek onun için de kolay değil, üstelik gözlüksüz olduğu zaman ciddi sertlik yapıyor. Arts Man’in de bitirebileceğine inanmıyorum.

Gelelim yazacağım atlara. Klaus bu mesafede performansını arttırarak koşabilecek tek isim, yarış gidişi de çok lehine görünüyor. Akın’ın itişine uygun aksiyon yapısıyla uyumlu olmalarını bekliyorum, favorim. Sonra, Gazi’de bu atları net şekilde domine eden The Last Romance tutuyorum.

Son olarak, her şeye rağmen Ankara performansı farklı olan Long Runner yazılabilir.

 

Good Curry ve Tumbulçiçeği bankolarım. İki at için de yarış gidişi ve rakipler çok uygun. İkisinin de net şekilde sonuç almasını bekliyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 4,5,8

2.Ayak: 11,1,6,7

3.Ayak: 2 ( Tumbul Çiçeği )

4.Ayak: 7,13,8

5.Ayak: 4 ( Good Curry )

6.Ayak: 6,7,13


Cengiz Gürbüz