• 28 Eylül İstanbul

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 6 ay, 17 saat, 54 dakika, 25 saniye önce

 

İkinci ayakta favorim Diabolik. Hatırlayanlar olacaktır 1900 de çok uygun grupta koştuğu bir yarışında tek yazmıştık ve o yarışla birlikte öğrendik ki tayın uzunu, kısrak babası Sadlerss Wells olmasına rağmen eksik.  Devam eden süreçte uzun mesafe deneyip başarısız oldu, kendi mesafesinde de üst grup atlarla koşarak vasat bir totoya ulaştı.

Bugün mesafe ve grup anlamığında tam kazanabileceği bir yarış var. Jokeyi atı çok iyi tanıyor, nasıl beklerse maksimum sprint yapabilir sorusunun cevabını bildiğini ve ona göre koşacğaını düşünüyorum zira Diabolik için doğru yerde bekleyip doğru yerde yürümek çok çok önemli. Uygun grupta kazanabileceğini düşünüyorum.

Molto Bene, Paçi, Winners Pride ve yumuşak çimi çok iyi koşabilecke pedigrisi, yeterli performansıyla Fast Forward rakipleri.

 

Banko tercihimi Özbatu’dan yana kullandım. Yarışta düzgün pedigrili bir Kaizbert tayı olmasına rağmen, Mahsuse sülalesinin en nitelikli kısraklarını üreten 44 Mahsuse çıkışlı Özbatu’nun idman görüntüsünü izledikten sonra tercihimi ondan yana belirledim. Geniş yapılı, uzun aksiyonlu bir tay, sülalenin karakteristik özelliklerini bire bir taşıyor ve bence serilik konusunda da gayet yeterli olacak. Halis’in sağlam referanslarla bu taya bindiğini düşünüyorum, eküri ve antrenör bağlantısı yok, tamamen idman performansına yönelik bir tercih olmuş, pistin yumuşaklığı da avantaj,kazanmasını bekliyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 2,5,3,1,4

2.Ayak: 12,1,3,7,11

3.Ayak: 6,8,7,5

4.Ayak: 3,5,1

5.Ayak: 5

6.Ayak: 1,13,8,3,4,5


Cengiz Gürbüz