• 28 Haziran Ankara

Ekleme Zamanı : 5 yıl, 9 ay, 2 hafta, 6 gün, 20 saat, 48 dakika, 1 saniye önce

Çim yarışlarında düzlüğe kadar çok kolay aksiyon yapıp teşviğe başladığında belirgin şekilde arttıramayan Lawless, kuma uyum sağlarsa, Ankara gibi kumu olabildiğince kaba pistlerde ciddi fark yaratabilecek görünüme sahip, favorim. Genel performansı hayal kırıklığı olsa da son yarışında kıpırdayan Tatvan Beyi’ni de mutlaka yazacağız. Aradan tay döndürme konusunda başaralı ekürilerden Kahraman ekürisinin taylarından Kırcaali numaraya çıkabilirse tehlikeli olabilir. Üç tay yeterlidir.

 

İki tay yarışıyla ilgili karma bir yorum yapacağım. İlk yarış için Asuvan, Duygum, Günün Galibi, Küçük Toşur, Narşerbeti ilk yarış performansı en dikkat çekici isimler. Narşerbeti  yarış içindeki kolay akışını son iki yüze gelmeden tamamen kaybetti. Ahmet Çelik bugün biraz daha idareli gitmeyi deneyecektir, bakalım nereye kadar yürüyecek. Apranti tercihiyle geir planda kalan Asuvan grubun en güçlü kum pedigirisine sahip. Sürat özelliği biraz zayıf olsa da kesinlikle yazılmalı. Duygum ve Küçük Toşur etkili düzlük sprinti yaptılar, ikisi de yazılmalı. Günün Galibi’nin son altı yüzden iki yüze kadar olan bölümde hızlı sprinti dikkat çekiciydi, grubun kısa sprinti en hızlı yapabilen ismi. Mütevazı orijinine rağmen dikkat etmekte fayda var. Pek tutmasam da bu kadar yazmışken Canbanu’yu da ilave edelim.


Diğer yarışta, start problemi gösterip düzlüğü çok iyi koşan Yeni Zübeyde, Özgüzel ikilisi başta yazılacak isimler. Asrı Saadet’in kum yarışları etkisiz görünüyor ama hem hazır değildi hem de tecrübeli erkek tayların yanında koştu. Bugün daha etkili olacaktır, iyi de yer tutabilen bir tay. Bade Hanım ilk yarışının düzlüğünde anormal kesti, pedigri potansiyeli yüksek bir tay, yarışın en cazip ismi.

 

Akhun 1900’den sonra daha yavaş daha cılız bir sprint yapıyor. Maksimumunu gösterebildiği mesafe 1600 – 1900 arası.

Yarışı koşturalım, Ozanşah Agah’a müsaade edip iki gitmeyi kabul edecektir. Son yarışlarında Adilabi’nin öne yürümesiyle bekleme yapabilme şansı olan Ozanşah’ın bugün Agah’a takılmadan avans yapabilme şansı yok. Dolayısıyla Agah son yarışına göre Ozanşah için daha zorlayıcı olacaktır. Alderamin orta mesafeyi daha etkili koşuyor. Akarnejat’ın da bu mesafede Akhun kadar etkili olabileceğini sanmıyorum.

Rakiplerini ve Akhun’u çok iyi tanıyan Özcanlı Akhun’un, Ozanşah’dan anormal bir perfomans gelmezse, bildiğimiz şekilde en geriden yürüyerek kazanacağını düşünüyorum, bankom.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 6,3,,5

2.Ayak: 2,9,10,5,6,4

3.Ayak: 2,3,1,8,9,7,6

4.Ayak: 6

5.Ayak: 11,7,1,2

6.Ayak: 14,2,8,6


Cengiz Gürbüz