• 28 Haziran İstanbul

Ekleme Zamanı : 6 yıl, 9 ay, 3 hafta, 6 gün, 17 saat, 40 dakika, 17 saniye önce

Geçen sezonki durumunu bulan Toms son yarışına oranla grubun çok uygunlaşmasıyla net favorim. Mahir Bey yakın bekleyerek bu grupta gelecek potansiyele sahip,  son koşusunda jokeyi içeri mi gireyim dışarı mı çıkayım derken kazanabileceği yarışı kaybetti, şanslıdır. Son yarışı inandırıcı olmayan Uludaz’ı da yazarak ilk ayağı üç atla yeterli buluyorum.

 

Kum yarışlarının belli noktalarında çok etkili yürüyen Jettay '' çimde değişebilir''  diye sürekli aklıma yazdığım atlardan bir tanesi. Babası zaten Luxor, kısrak sülalesi, zır çimci kısraklardan Native Lady ve Gazi galibi Matador Yaşar’ın annesi Freezone’u barındıran, Luxor ile eşleşmesi değerli bir sülale. Sonuç olarak Jettay’ın hem yarış stili hem pedigri anlamında çimde, kumdakine oranla bir iki gömlek değişebileceğini düşünüyorum. Kısa kumda tutarsız yarışları olmasına rağmen Harmandalı ile foto olabilecek kadar bir ara iyiydi.

Yarış gidişini de çok uygun buluyorum. Çok çabuk start alıp ön gruba erken sokulabiliyor. Bugün Aslanparçası ve Blue Lıon muhtemelen yarışı çok erken süratlendirecekler. Jettay hemen diplerine yatıp, kumdaki süratini çimde artırmış şekilde gösterebilirse yarış sonunu bulabileceğini düşünüyorum.

Yüzde ellilik, akli dengesi yerinde olmayan Rodosto’ya güvenmektense, yüzde iki ile, beklenenden çok daha iyi koşabilecek Jettay’a güvenmeyi daha mantıklı buluyorum, bankom Jettay.

Başka tek tercih edecekseniz, rakipleri My Number, Analux ve Bloomy’dir.

 

Rososto’dan yukarıda bahsettiğimi gibi pek haz etmiyorum. Öndeki duracak da yanına yarışın doğru atını bulacak da falan filan… Oyun tarzı olarak Rodosto tipindeki atlara bu kadar favoriyken güvenmiyorum.

Boş kalma imkanı olan Karaçivi, çok iyi duruma gelen Kaftan, kısa çimde iyi olduğu zaman çok koşan Koşan Ağa, tam mesafesine çıkan Korik ve istikrarsız ama potansiyelli Emmi yazıp kapatıyorum.

 

Kemancı Kız’ın ilk yarışını My Freedom’a oranla daha çok beğendim ama Jettay riskini almışken  burayı ayırmak olmaz. Takayama’yı da düşündüm ama şablon çok uçacağı için yazamıyorum.

Bol şanslar..

 

1.Ayak: 5,10,9

2.Ayak: 3

3.Ayak: 2,1,4,3,5,6

4.Ayak: 7,4

5.Ayak: 4,6,8,7,2,1,11

6.Ayak: 8,14,2,1,3,4,5,10,11,7


Cengiz Gürbüz