• 28 Haziran İstanbul

Ekleme Zamanı : 3 yıl, 9 ay, 4 hafta, 11 saat, 17 dakika, 26 saniye önce

İstanbul’da müthiş zor bir ikinci altılıda var. Birinci ve üçüncü ayak tay yarışlarının tıkanıklığı söz konusu ve bu iki koşu hemen her sonuca açıktır. Üçlü tayların yarışları; son ayak, dördüncü ayak hemen hepsi risk içeren koşular. Umarım şans yanımızda olur.

 

Kuzey Kafkasyalı aşırı uzun bir ara verdikten sonra çabukluk konusunda epey zorlandığı bir yarışla geri döndü. Atın yapısı da biraz böyle, orta mesafede yarış yavaş gittiği her zaman bence beklenmeyen bir ata geçilme ihtimali vardır. Yine de kalitesiyle favori olmayı hak ediyor.

Lupo Uno’nun son derece kolay şekilde boş kalacağını unutmayalım. Kuzey Kafkasyalı’nın bir şekilde bekleyenlerden daha güçlü olacağını varsayarak arak grubu göz ardı ediyorum ama Lupu Uno 800/49 civarı bir geçilşe düzlük görebilirse çok ciddi rakiptir.

 

Tabelada İlsum, Eze Eze ve Kayıp Elmas oldukça süratli taylar. Günün ağır favorisi İlsum bu üçlünün en dışını çeken isim. Pedigri itibarıyla kazanabilmesinin neredeyse tek yolu öne düşmek olan bir tay, ilk yarışında çok hızlı başlamayıp ivmelenerek numarayı aldı, bugün bunu yapamayıp beklemek durumunda kalacağını düşünüyorum. Yarışı oldukça süratli ve İlsum’un numarayı alamadığı bir senaryoyla kurguladım.

Günbilen pedigri itibarıyla son derece elit bir tay olup ilk yarışında erkeklerle dördüncü olmasına karşın bence pedigrisinin yanında sönük bir performans yaptı. Bugün, başta bahsettiğim şekilde gelişecek yarışta çok daha etkili olup kazanmasını bekliyorum.

Yarışta yazamayıp hayıflandığım isimler Zazu ve Makaron’dur, farklı bir kurgu tercih edenler bu ikiliyi kesinlikle ıskalamamalı.

Bol şanslar..

 

İkinci Altılı

1.Ayak: 4,3,5,2,1,8,9

2.Ayak: 9,5,2,3,7,11

3.Ayak: 6,3,7,8,5

4.Ayak: 4,5

5.Ayak: 4 ( Günbilen )

6.Ayak: 2,10,1,4,5


Cengiz Gürbüz